Armand Duplantis

Armand Duplantis, kallad "Mondo", är en svensk-amerikansk stavhoppare som är född 1999 i Lafayette, Louisiana. 


Armand Duplantis föräldrar: Greg Duplantis och Helena Duplantis


Armand Duplantis föräldrar är amerikanen Greg Duplantis och svenskan Helena Duplantis. Pappan har en karriär som stavhoppare bakom sig, där han hoppade 5.80 meter som bäst, och har tränat Armand Duplantis i stavhopp sedan tidig ålder.


Armand Duplantis syskon: Andreas Duplantis, Antoine Duplantis och Johanna Duplantis


Armand Duplantis har tre syskon: de äldre bröderna Andreas Duplantis och Antoine Duplantis samt lillasyster Johanna Duplantis


Medan både Andreas Duplantis och Johanna Duplantis ägnat sig åt stavhopp har Antoine Duplantis satsat på baseball. 


Armand Duplantis flickvän: Desiré Inglander


Armand Duplantis flickvän heter Desiré Inglander. Paret bor tillsammans i Stockholm. 

Läs mer om Armand Duplantis flickvän Desiré Inglander här: ålder, längd och Youtube-kanal.

Armand Duplantis längd och vikt


Armand Duplantis är 181 cm lång och väger drygt 68 kilo.


Armand Duplantis världsrekord i stavhopp


Den 25 februari 2023 slog Armand Duplantis sitt eget världsrekord när han hoppade 6.22 meter vid en gala i franska Clermont-Ferrand. 

Läs alla våra nyheter om Armand Duplantis nedan!

igår 11:20
Armand Duplantis kliver in i sommarens OS som jättefavorit, och allt annat än ett guld vore en överraskning.
17 Jun, 13:06
Fotbolls-EM har dragit igång med flera stjärnmatcher, men tittarsiffrorna har hittills varit lägre än från friidrotts-EM där kvällen då Armand Duplantis tog guld i stavhopp och Andreas Almgren jagade medalj på 10 000 meter lockade störst publik.
14 Jun, 11:16
Tio nya namn är klara för OS i Paris. På fredagen fick bland annat sprintern Henrik Larsson, som slutade fyra på 100 meter i EM, klartecken av Sveriges olympiska kommitté (SOK). Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger han.
13 Jun, 14:24
Både Armand Duplantis och flickvännen Desiré Inglander dök upp i Rom med nytt bling bling – och det var inte vilket smycke som helst.
13 Jun, 10:00
Armand Duplantis och Perseus Karlström fixade de svenska guldmedaljerna i friidrotts-EM. Och så fick vi se ett nytt svenskt sprintunder. Nu hoppas Kajsa Bergqvist på fler OS-platser. Jag har goda förhoppningar om det, säger förbundskaptenen.
13 Jun, 07:21
Här är morgonens nyheter i korthet.
12 Jun, 23:18
Armand Duplantis vann EM-guld i stavhopp i Rom. Här kan du läsa om hur mycket pengar stavstjärnan Mondo fick i bonus för EM-guldet.
12 Jun, 07:57
Stavstjärnan Armand Duplantis och hans flickvän Desiré Inglander har fotats för modemagasinet Vogue. Bilderna på paret hittar du här!
12 Jun, 05:46
Friidrotts-EM avslutas med kanske det mest givna svenska guldet – Armand Duplantis i stavhopp. Det finns också stora medaljförhoppningar på Andreas Almgren på 10 000 meter. Här är allt du behöver veta inför onsdagens tävlingar i friidrotts-EM.
11 Jun, 12:02
Friidrotts-EM avslutas med kanske det mest givna svenska guldet – Armand Duplantis i stavhopp. Det finns också stora medaljförhoppningar på Andreas Almgren på 10 000 meter. Här är allt du behöver veta inför onsdagens tävlingar i friidrotts-EM.
10 Jun, 12:26
Armand Duplantis tog sig som väntat vidare till final på friidrotts-EM. Han gick in i kvalet på 5,60 meter vilket han klarade utan problem.
10 Jun, 05:46
Nu är det dags för friidrotts-EM:s största stjärna Armand Duplantis att visa upp sig på Olympiastadion i Rom. Stavhopparen hoppas på ett snabbt och enkelt kval. Och så ska Erik Erlandsson springa final på 200 meter efter kaosartade turer. Här är allt du behöver veta inför måndagens tävlingar i friidrotts-EM.
9 Jun, 14:22
Nu är det dags för den överlägsne stavhopparen Armand Duplantis i EM. Han hoppas på ett snabbt och enkelt kval med bara ett eller två hopp. Här är allt du behöver veta inför måndagens tävlingar i friidrotts-EM.
8 Jun, 17:40
Många europeiska friidrottare tar lätt på EM, eftersom OS är sommarens stora mål. Men inte världens just nu mest överlägsne friidrottare – stavhopparen Armand Duplantis. Det är jätteviktigt för mig med medaljen och guldet. Jag tar det seriöst, säger han.
5 Jun, 05:00
Hon är en av världens bästa volleybollspelare. Efter en makalös fjolårssäsong där hon radade upp framgångar sällar sig nu Isabelle Haak till en unik skara som får motta Victoriapriset. "Det är verkligen hedrande", säger årets pristagare.
4 Jun, 14:44
Armand Duplantis tog med sig Desiré Inglander och flög privatjet till tävlingarna i Ostrava. I luften tog paret några romantiska bilder.
3 Jun, 10:55
Armand Duplantis misslyckades med att slå sitt eget världsrekord på Stockholms stadion. 24-åringen blev så besviken att SVT:s programledare fick vänta på att världsstjärnan skulle dyka upp.
2 Jun, 19:22
Armand Duplantis segersvit är intakt efter Diamomnd League-galan i Stockholm efter ytterligare ett sexmetershopp. Han gjorde även tre bra försök på världsrekordhöjden 6,25. Men helt nöjd var han inte. Jag önskar att jag kunde ha hoppat världsrekord, säger han.
2 Jun, 19:20
Armand Duplantis segersvit är intakt efter Diamond League-galan i Stockholm efter ytterligare ett sexmetershopp. Han gjorde även tre bra försök på världsrekordhöjden 6,25. Men helt nöjd var han inte. Jag önskar att jag kunde ha hoppat världsrekord, säger han.
2 Jun, 12:32
Sarah Sjöström och Armand Duplantis får inte uppleva mycket av det klassiska franska köket i Paris i sommar. Menyn i OS-byns restaurang innehåller varken pommes frites, foie gras eller rödvin.
1 2 3 4 ... 10