Armand Duplantis

Armand Duplantis, kallad "Mondo", är en svensk-amerikansk stavhoppare som är född 1999 i Lafayette, Louisiana. 


Armand Duplantis föräldrar: Greg Duplantis och Helena Duplantis


Armand Duplantis föräldrar är amerikanen Greg Duplantis och svenskan Helena Duplantis. Pappan har en karriär som stavhoppare bakom sig, där han hoppade 5.80 meter som bäst, och har tränat Armand Duplantis i stavhopp sedan tidig ålder.


Armand Duplantis syskon: Andreas Duplantis, Antoine Duplantis och Johanna Duplantis


Armand Duplantis har tre syskon: de äldre bröderna Andreas Duplantis och Antoine Duplantis samt lillasyster Johanna Duplantis


Medan både Andreas Duplantis och Johanna Duplantis ägnat sig åt stavhopp har Antoine Duplantis satsat på baseball. 


Armand Duplantis flickvän: Desiré Inglander


Armand Duplantis flickvän heter Desiré Inglander. Paret bor tillsammans i Stockholm. 

Läs mer om Armand Duplantis flickvän Desiré Inglander här: ålder, längd och Youtube-kanal.

Armand Duplantis längd och vikt


Armand Duplantis är 181 cm lång och väger drygt 68 kilo.


Armand Duplantis världsrekord i stavhopp


Den 25 februari 2023 slog Armand Duplantis sitt eget världsrekord när han hoppade 6.22 meter vid en gala i franska Clermont-Ferrand. 

Läs alla våra nyheter om Armand Duplantis nedan!

igår 11:02
Hur står sig Daniel Ståhls monsterkast mot de efterlängtade mästerskapsgulden för Sebastian Samuelsson och pingislandslaget? Hur ska dubbla världsmästarna Ebba Andersson och Sandra Näslund värderas? Och har Armand Duplantis varit tillräckligt i särklass för att få Bragdguldet en andra gång?
23 Nov, 14:22
De nobbades av Idrottsgalan. Nu är Ebba Andersson och Erik Karlsson nominerade till Jerringpriset. Här är de tolv som kan vinna det prestigefyllda priset.
21 Nov, 15:06
Simdrottningen Sarah Sjöström och stavhoppsstjärnan Armand Duplantis är bland de första idrottarna som tagits ut till sommarens OS i Paris.
20 Nov, 14:35
Det var kändistätt när Formel 1 var tillbaka i Las Vegas efter 40 år. Två svenska stjärnor på plats var Armand Duplantis och Zlatan Ibrahimovic – som sprang in i varandra.
14 Nov, 13:26
Norrmannen Jakob Ingebrigtsen snuvade Armand Duplantis på titeln Årets europeiska friidrottare på herrsidan.
13 Nov, 07:08
Armand Duplantis och Sarah Sjöström har chans att ta hem priser på Idrottsgalan, som tillkännagett årets nomineringar. Erik Karlsson får däremot nobben trots en rekordsäsong i NHL.
27 Okt, 06:00
Norska löparbröderna Henrik, Filip och Jakob Ingebrigtsen anklagar pappa Gjert för fysiskt våld under uppväxten. Armand Duplantis har följt rapporteringen. Jag är glad över att det inte är min pappa. Jag har jättebra föräldrar, säger den svenske stavhoppsstjärnan
26 Okt, 19:52
Armand Duplantis siktar på ett nytt OS-guld nästa år. Och för att uppnå målet vill han ha en bra start på säsongen – i Uppsala då hans egen stavhoppsgala arrangeras. Det är en jätteviktig tävling för mig, säger 23-åringen.
23 Okt, 10:55
Armand Duplantis har vunnit allt. I OS i Tokyo blev han dock blåst på möjligheten att ta olympiskt rekord, menar Duplantis i en intervju.
9 Okt, 15:36
Allt mer pekar på att ryska idrottare kommer att få vara med i nästa års OS i Paris. Svenske stavhoppsstjärnan Armand Duplantis vill inte ta ställning i frågan. Jag är för outbildad i ämnet för att ge en riktig åsikt, säger han.
28 Sep, 12:28
I en video på Tiktok fylld med bilder på Armand "Mondo" Duplantis, passar Desiré Inglander på att håna – och hylla – sin pojkvän.
20 Sep, 13:55
Det finns en specifik anledning att Mondo Duplantis höjer sina världsrekord med endast en centimeter åt gången. Läs mer här!
18 Sep, 10:20
Armand Duplantis satte ännu ett världsrekord när han hoppade 6,23 meter på Diamond League. Hoppet innebär också en saftig vinstsumma.
17 Sep, 23:02
Armand Duplantis slår nytt världsrekord. Under Diamond League-finalen hoppade han 6,23 meter. Läs mer om världsrekordet här.
8 Sep, 22:14
Försök 13, 14 och 15. Men Armand Duplantis tog sig inte över 6,23 meter vid Diamond League-galan i Bryssel. 23-åringen fick nöja sig med bara en ny seger.
2 Sep, 06:48
I helgen avgörs klassiska Finnkampen på Stockholms stadion. Ska Sverige ta femte raka dubbelsegern mot Finland? Här är allt du behöver veta inför helgens friidrottstävlingar.
31 Aug, 21:38
Stavhopparen Armand Duplantis stod, föga förvånande, som segrare i Zürich Svensken vann på sex meter – och gick sedan för världsrekord. Det var svårt att väcka kroppen efter VM, säger "Mondo" i SVT.
31 Aug, 07:52
Den norske häcklöparstjärnan Karsten Warholm säger ja till en duell på 100 meter mot den svenskamerikanske stavstjärnan Armand Duplantis. Men jag har blandade känslor, säger Warholm.
29 Aug, 14:47
Armand Duplantis är världens bäst betalda friidrottare. Men hur mycket pengar tjänar Armand Duplantis? Vad har Mondo i lön?
1 2 3 4 ... 6