Armand Duplantis

Armand Duplantis, kallad "Mondo", är en svensk-amerikansk stavhoppare som är född 1999 i Lafayette, Louisiana. 


Armand Duplantis föräldrar: Greg Duplantis och Helena Duplantis


Armand Duplantis föräldrar är amerikanen Greg Duplantis och svenskan Helena Duplantis. Pappan har en karriär som stavhoppare bakom sig, där han hoppade 5.80 meter som bäst, och har tränat Armand Duplantis i stavhopp sedan tidig ålder.


Armand Duplantis syskon: Andreas Duplantis, Antoine Duplantis och Johanna Duplantis


Armand Duplantis har tre syskon: de äldre bröderna Andreas Duplantis och Antoine Duplantis samt lillasyster Johanna Duplantis


Medan både Andreas Duplantis och Johanna Duplantis ägnat sig åt stavhopp har Antoine Duplantis satsat på baseball. 


Armand Duplantis flickvän: Desiré Inglander


Armand Duplantis flickvän heter Desiré Inglander. Paret bor tillsammans i Stockholm. 

Läs mer om Armand Duplantis flickvän Desiré Inglander här: ålder, längd och Youtube-kanal.

Armand Duplantis längd och vikt


Armand Duplantis är 181 cm lång och väger drygt 68 kilo.


Armand Duplantis världsrekord i stavhopp


Den 25 februari 2023 slog Armand Duplantis sitt eget världsrekord när han hoppade 6.22 meter vid en gala i franska Clermont-Ferrand. 

Läs alla våra nyheter om Armand Duplantis nedan!

11 Apr, 12:10
OS-guld i friidrott är värt över en halv miljon kronor. Alla andra får nöja sig med äran. Det här kommer att sätta press på andra, säger stavhoppsstjärnan Armand Duplantis.
10 Apr, 11:10
Stavhopparen Armand Duplantis och diskusens Daniel Ståhl kan vara rikare efter Paris-OS. Ett guld ger nämligen klirr i kassan, drygt 500 000 kronor. "Jag tror det är viktigt att vi börjar någonstans", säger Sebastian Coe, ordförande för det Internationella friidrottsförbundet.
4 Mar, 08:02
Armand Duplantis försvarade sitt VM-guld i stav efter en skakig final. Det belönades med ära, blommor, medalj och en rejäl slant.
3 Mar, 23:00
Armand Duplantis försvarade sitt guld inomhus. Nästan samtidigt sprang Andreas Kramer hem svensk friidrotts första VM-medalj på medeldistans på herrsidan.
3 Mar, 22:16
Andreas Kramer tog silver på 800 meter på inomhus-VM i Glasgow. Det är svenskens första VM-medalj i karriären. Jag kan inte vara gladare, säger Kramer.
3 Mar, 21:12
Världen fick se en annan sida av Armand Duplantis. Den i brygga, den som vinglar vid stupet men hittar balansen och till slut vinner VM-guldet överlägset. Det är den jobbigaste guldmedalj jag fått. Den är extra speciell. Jag värderar det här högt, säger han efter det sanslösa dramat i Emirates arena i Glasgow.
2 Mar, 18:56
Världens bäste stavhoppare mot världens främste häcklöpare på 400 meter – vem är snabbast på 100 meter? Armand "Mondo" Duplantis väcker nytt liv i planerna på att möta norrmannen Karsten Warholm i en duell. Den kommer att bli av. Jag vill det, Karsten vill det. Frågan är bara när och var, säger han.
29 Feb, 11:26
Han är given guldfavorit vid inomhus-VM i friidrott. I helgen hoppar stavstjärnan Armand Duplantis om medaljerna. Här är det mesta om mästerskapet.
26 Feb, 16:38
Armand Duplantis är nominerad till världens bästa manliga idrottare. Bland de nominerade finns även tennisstjärnan Novak Djokovic och fotbollsspelarna Lionel Messi och Erling Haaland.
22 Feb, 22:34
Armand Duplantis är äntligen över sex meter igen. I stavhoppskollegan och vännen Renaud Lavillenies stavhoppsgala satte den svenske stjärnan nytt världsårsbästa när han vann på höjden 6,02. Det var väldigt kul, men jag önskar att jag hade tagit den sista höjden, säger Duplantis i SVT.
20 Feb, 10:38
Desiré Inglander och Armand Duplantis tog sig nyligen en liten tripp till varmare breddgrader. På plats har Desiré valt att lägga upp en liten bild som visar hur mysigt de har det. Och kanske lite mer...
8 Feb, 12:16
Armand Duplantis och andra svenska stjärnor som eventuellt tar medaljer i OS i Paris i sommar kommer att få en del av självaste Eiffeltornet.
7 Feb, 10:45
Armand Duplantis vann den egna tävlingen Mondo Classic. Efteråt var Duplantis missnöjd trots segern. Läs Duplantis egna ord här!
6 Feb, 20:40
På ett sätt bra, på ett sätt dåligt. Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis lutade mer åt det senare. Det irriterar mig, säger han efter segern på 5,92 meter i sin egen tävling i Uppsala.
5 Feb, 17:18
När Armand "Mondo" Duplantis bjuder in polarna till Uppsala tackar man liksom inte nej. Eller som australiern Kurtis Marschall säger: Det här är nog den bästa tävlingen i år. Den är så prestigefylld. Det är en ära att vara här.
27 Jan, 12:36
Stavhopparen Armand Duplantis inledde OS-året 2024 med en seger. Världsrekordhållaren hade inga som helst problem med att enkelt vinna i Astana, Kazakstan.
26 Jan, 11:39
Längdskidåkaren Frida Karlsson blev rejält överraskad när Ebba Andersson vann Jerringpriset. Frida Karlsson avslöjar nu nakenchocken.
22 Jan, 20:28
Ebba Andersson vinner Jerringpriset 2023. Det är första gången den svenska skidstjärnan får ta emot det prestigefyllda priset. Det visar vilken speciell plats längdskidåkning har i folks hjärtan, för jag hade svårt att tro att det skulle nå upp till Armands höjd, säger hon i SVT:s sändning.
22 Jan, 20:20
Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis prisas på Idrottsgalan. 24-åringen är årets manlige idrottare. Det är en stor ära, säger han på scenen.
22 Jan, 13:53
I en video på Tiktok hånade – och hyllade – Desiré Inglander sin pojkvän Armand Duplantis stil. Nu ger Mondo sin syn på det hela.
1 2 3 4 5 6 ... 10