Armand Duplantis

Armand Duplantis, kallad "Mondo", är en svensk-amerikansk stavhoppare som är född 1999 i Lafayette, Louisiana. 


Armand Duplantis föräldrar: Greg Duplantis och Helena Duplantis


Armand Duplantis föräldrar är amerikanen Greg Duplantis och svenskan Helena Duplantis. Pappan har en karriär som stavhoppare bakom sig, där han hoppade 5.80 meter som bäst, och har tränat Armand Duplantis i stavhopp sedan tidig ålder.


Armand Duplantis syskon: Andreas Duplantis, Antoine Duplantis och Johanna Duplantis


Armand Duplantis har tre syskon: de äldre bröderna Andreas Duplantis och Antoine Duplantis samt lillasyster Johanna Duplantis


Medan både Andreas Duplantis och Johanna Duplantis ägnat sig åt stavhopp har Antoine Duplantis satsat på baseball. 


Armand Duplantis flickvän: Desiré Inglander


Armand Duplantis flickvän heter Desiré Inglander. Paret bor tillsammans i Stockholm. 

Läs mer om Armand Duplantis flickvän Desiré Inglander här: ålder, längd och Youtube-kanal.

Armand Duplantis längd och vikt


Armand Duplantis är 181 cm lång och väger drygt 68 kilo.


Armand Duplantis världsrekord i stavhopp


Den 25 februari 2023 slog Armand Duplantis sitt eget världsrekord när han hoppade 6.22 meter vid en gala i franska Clermont-Ferrand. 

Läs alla våra nyheter om Armand Duplantis nedan!

10 Jun, 12:26
Armand Duplantis tog sig som väntat vidare till final på friidrotts-EM. Han gick in i kvalet på 5,60 meter vilket han klarade utan problem.
10 Jun, 05:46
Nu är det dags för friidrotts-EM:s största stjärna Armand Duplantis att visa upp sig på Olympiastadion i Rom. Stavhopparen hoppas på ett snabbt och enkelt kval. Och så ska Erik Erlandsson springa final på 200 meter efter kaosartade turer. Här är allt du behöver veta inför måndagens tävlingar i friidrotts-EM.
9 Jun, 14:22
Nu är det dags för den överlägsne stavhopparen Armand Duplantis i EM. Han hoppas på ett snabbt och enkelt kval med bara ett eller två hopp. Här är allt du behöver veta inför måndagens tävlingar i friidrotts-EM.
8 Jun, 17:40
Många europeiska friidrottare tar lätt på EM, eftersom OS är sommarens stora mål. Men inte världens just nu mest överlägsne friidrottare – stavhopparen Armand Duplantis. Det är jätteviktigt för mig med medaljen och guldet. Jag tar det seriöst, säger han.
5 Jun, 05:00
Hon är en av världens bästa volleybollspelare. Efter en makalös fjolårssäsong där hon radade upp framgångar sällar sig nu Isabelle Haak till en unik skara som får motta Victoriapriset. "Det är verkligen hedrande", säger årets pristagare.
4 Jun, 14:44
Armand Duplantis tog med sig Desiré Inglander och flög privatjet till tävlingarna i Ostrava. I luften tog paret några romantiska bilder.
3 Jun, 10:55
Armand Duplantis misslyckades med att slå sitt eget världsrekord på Stockholms stadion. 24-åringen blev så besviken att SVT:s programledare fick vänta på att världsstjärnan skulle dyka upp.
2 Jun, 19:22
Armand Duplantis segersvit är intakt efter Diamomnd League-galan i Stockholm efter ytterligare ett sexmetershopp. Han gjorde även tre bra försök på världsrekordhöjden 6,25. Men helt nöjd var han inte. Jag önskar att jag kunde ha hoppat världsrekord, säger han.
2 Jun, 19:20
Armand Duplantis segersvit är intakt efter Diamond League-galan i Stockholm efter ytterligare ett sexmetershopp. Han gjorde även tre bra försök på världsrekordhöjden 6,25. Men helt nöjd var han inte. Jag önskar att jag kunde ha hoppat världsrekord, säger han.
2 Jun, 12:32
Sarah Sjöström och Armand Duplantis får inte uppleva mycket av det klassiska franska köket i Paris i sommar. Menyn i OS-byns restaurang innehåller varken pommes frites, foie gras eller rödvin.
1 Jun, 18:12
Armand Duplantis högsta dröm är att sätta världsrekord på favoritarenan Stockholms stadion. Han hoppas kunna göra det i Diamond League-galan i morgon. Om det blir varmt väder och inte så mycket vind så kan det bli världsrekord, säger han.
1 Jun, 14:00
Han har gjort flera världsrekordförsök på Stockholms stadion, utan att lyckas. På söndag ska Armand Duplantis ännu en gång försöka förbättra sitt rekord i stavhopp. Här är allt du behöver veta inför Diamond League-galan.
31 Maj, 15:02
Friidrottens förbundskapten Kajsa Bergqvist har tagit ut runt 60 aktiva till EM i Rom och målsättningen är hög: Målet är att göra Sveriges bästa EM i modern tid, säger hon.
30 Maj, 12:50
Han är friidrottens kanske största stjärna, med åtta världsrekord och fem raka mästerskapssegrar. Men enligt en ny AI-uträkning är Armand Duplantis ännu inte i närheten av sin fulla potential.
30 Maj, 09:40
18-åriga judokan Tara Babulfath och 20-åriga triathleten Tilda Månsson kan planera för en sommar i Paris. Talangerna har båda tagits ut i den svenska OS-truppen.
28 Maj, 19:08
Armand Duplantis vann stavhoppstävlingen i Ostrava, Tjeckien, efter att ha klarat 5,82 i det första försöket. Något världsrekord blev det dock inte i de kluriga vindarna.
28 Maj, 15:44
Den brasilianske stavhoppsstjärnan Thiago Braz vann OS-guld på hemmaplan i Rio de Janeiro 2016. Nu stängs han av i 16 månader för dopning, vilket betyder att han missar OS i Paris i sommar.
28 Maj, 10:52
När VM-cirkusens stjärnor lämnade Ostrava anlände en annan. Armand Duplantis hoppas att stadens fina stöd fortsätter även i kväll. "Jag höll på Tjeckien i finalen, för jag tänkte att då blir det cool energi i landet när jag ska hoppa", säger stavhopparen.
7 Maj, 15:38
Ett OS-guld i friidrott i Paris är värt över en halv miljon kronor. En historisk nyhet som har gått den svenske OS-titelförsvararen Daniel Ståhl förbi. Häftigt! säger den 31-årige diskuskastaren.
27 Apr, 14:00
Armand Duplantis vann igen på Diamond League-turnén i Kina. Något världsrekord blev det dock inte – och nu vill han hem till sin säng. Det har varit en ganska lång resa, säger stavhoppsstjärnan.
1 2 3 4 5 ... 10