Elvira Öberg

Elvira Öberg, född den 26 februari 1999, är en svensk skidskytt. 


Elvira Öberg och OS-medaljerna i Peking 2022


Elvira Öberg tog, under OS i Peking 2022, tre medaljer: ett guld i skidskyttestafetten och två silver i sprinten respektive jaktstarten.


Hon har sedan tidigare flera medaljer från junior-VM.


Elvira Öberg är syster till Hanna Öberg

Elvira Öberg är inte den enda skidskytten i familjen. Även storasyster Hanna Öberg är framgångsrik skidskytt.

3 Dec, 14:42
Det blev dramatiskt i damernas jaktstart på 10 km. Lou Jeanmonnot, Frankrike, spurtade ned Franziska Preuss, Tyskland, och vann världscuptävlingen i Östersund.
1 Dec, 15:18
Med två skott kvar hade Elvira Öberg vittring på en topplacering i världscupsprinten i Östersund. Då missade hon båda skotten – och hoppet försvann.
28 Nov, 17:30
Anna Magnusson, Linn Persson, Elvira Öberg och Hanna Öberg.
28 Nov, 16:22
Prispengarna i skidskyttevärldscupen höjdes med 40 procent till förra säsongen. De svenska stjärnorna körde in miljoner. Pengarna är inte största moroten, men de ger en trygghet, säger Hanna Öberg.
26 Nov, 17:54
Sverige missade pallplatserna i distans. Men åktiderna lovar gott inför kommande skidskyttelopp i Östersund. Jag tar hellre detta resultat än att vi skjuter fullt, vinner men är minuter efter i spåret, säger landslagstränaren Johannes Lukas.
26 Nov, 16:06
Succé med seger i singelmixedstafetten. Men i distansloppen missade svenskarna pallen i världscuppremiären på hemmaplan. Sebastian Samuelsson bommade tre skott, var snabb i spåret och slutade sjua. Jag är besviken, säger han till SVT.
25 Nov, 07:30
Sverige mönstrar ett på pappret starkt mixstafettlag. Men frågan är hur Martin Ponsiluoma står sig efter en höst med höftproblem. Jag tvivlar inte på hans form, säger lagkompisen Elvira Öberg.
24 Nov, 12:08
Martin Ponsiluoma, som varit höftskadad, är redo för start redan första dagen i skidskyttepremiären i Östersund.
22 Nov, 07:20
Mammaliv, självbiografi, rehabträning och en hel del njutning över att slippa svettiga maxtester. Så här ser Charlotte Kallas nya liv ut som skidpensionär – och småbarnsförälder. Jag är så glad varenda dag som jag får upptäcka mer och lära känna Alvin ännu bättre, säger hon.
20 Nov, 12:28
Skidskyttestjärnan Martin Ponsiluoma är uttagen till världscuppremiären i Östersund i veckan efter höftskadan som gjorde att han missade Sverigepremiären i Idre nyligen.
15 Nov, 11:48
Längd- och skidskyttestjärnorna Charlotte Kalla, Jonna Sundling och systrarna Hanna och Elvira Öberg ska göra en podd tillsammans. Om sina idrottsliv och tankar kring skidsporterna. Och kanske det viktigaste: Vi får prata till punkt, säger Hanna Öberg.
12 Nov, 13:08
Elvira Öberg har säkrat säsongens första seger. Den svenska skidskyttestjärnan var överlägsen när sprinten avgjordes under Sverigepremiären i Idre.
10 Nov, 16:04
Både VM 2025 och OS 2026 går på hög höjd. Redan i år har skidskyttelandslaget därför utökat till två höghöjdsläger inför säsongen. Sebastian Samuelsson nöjer sig inte med det. Jag stannar i Europa över jul för att få ytterligare dagar på höjd, säger han.
31 Okt, 14:33
En jaktbild på Instagram har startat ett drev mot skidskytten Elvira Öberg. "När ens hjältar faller :(", skriver en följare.
26 Okt, 13:20
Franska skidskyttelandslaget skakas av en en intern konflikt där världscupsegrarinnan Julia Simon anklagas för bedrägeri mot Justine Braisaz-Bouchet. Det är tråkigt att det ska behöva hända, sedan får vi avvakta och se vad det blir av det, säger svenska landslagsstjärnan Linn Persson.
26 Okt, 12:32
Franska skidskyttelandslaget skakas av en en intern konflikt där världscupsegrarinnan Julia Simon anklagas för bedrägeri mot Justine Braisaz-Bouchet. Det är tråkigt att det ska behöva hända, sedan får vi avvakta och se vad det blir av det, säger svenska landslagsstjärnan Linn Persson.
18 Sep, 05:26
I vinter införs det kritiserade förbudet för fluorvalla i skidor och skidskytte. Det ger upphov till viss oro hos skidskyttarna.
18 Aug, 11:00
Längdskidlandslagets försäsongsläger fick ställas in då sex åkare blev sjuka. Är längdåkarna mer nojiga för sjukdomar än andra vinteridrottare? Skidskyttestjärnan Elvira Öberg menar det. Jag känner fler längdåkare som är mer nojiga, säger hon.
16 Mar, 18:42
En efter en har fyra stora skidskyttestjärnor de senaste dagarna meddelat att de lägger av.Konkurrenten Elvira Öberg kommer att sakna dem.Det kommer nog att bli ett litet tomrum, det är klart att de kommer att saknas, säger hon.
14 Mar, 07:40
JVM-medaljören i skidskytte, Sara Andersson, får göra debut i världscupen när Sverige får en extraplats till finaltävlingarna i Oslo.
1 2 3 4 ... 6