Fares Fares – Läs våra artiklar om skådespelaren – Nyheter24

Fares Fares är en skådespelare som föddes i Beirut 1973. Han flyttade med sin familj till Sverige 1987 och de bosatte sig då i Örebro. 

Fares Fares hade först planer på att bli ingenjör men kom så småningom in på skådespelaryrket då han blev tillfrågad om han ville medverka i en teatergrupp. Nu har det blivit skådespeleri på scen, på film och på tv för honom.

År 2000 uppmärksammades Fares Fares i Sverige då han spelade huvudrollen i Jalla! Jalla! som regisserades av hans broder Josef Fares. Den internationella karriären har sedan 2012 börjat ta fart för Fares Fares då han spelade rollen som legoknekt i actionthrillern Safe House och en tid efter denna spelade han CIA-agent i Zero Dark Thirty. Det har även blivit en roll i Rogue One: A Star Wars Story som senator Vaspar, filmen drog bland annat in lite mer än en miljard dollar i intäkter.


31 Aug, 13:14
Fares Fares debuterar som filmregissör med dramat "En dag och en halv" på Netflix. Det blir inte den sista filmen han gör. Det kommer mer, säger han med ett leende.
30 Aug, 08:18
Det här är Fares Fares vecka. Filmstjärnans första film som regissör har premiär på Netflix och han syns också i den nya säsongen av storserien "Sagan om drakens återkomst" på Prime Video. Här är veckans filmer och serier.
23 Aug, 09:04
Efter en filmvår utan inhemska publikdragare är hösten späckad med svenska biopremiärer – fler än 30 stycken.
22 Jan, 05:55
Ruben Östlund mot Tarik Saleh. Stjärnregissörerna gör upp om priserna på Guldbaggegalan.Jag kunde inte ha valt ett bättre år att leda galan, säger programledaren Parisa Amiri.
18 Jan, 15:36
Fares Fares regidebut och en komedi med Hedda Stiernstedt samsas med internationella storfilmer när Netflix presenterar årets filmutbud.
21 Dec 2022, 21:42
Femton filmer är vidare i den första gallringen i nomineringsprocessen för årets bästa internationella film – däribland Tarik Salehs svenska Oscarsbidrag "Boy from heaven".Det känns fantastiskt roligt och lite overkligt för den är ju lite "egen", säger han till TT.
15 Dec 2022, 05:10
Sven Wollter kan få en Guldbagge efter sin död. Den folkkäre skådespelaren är nominerad för sin sista roll i filmen "Dag för dag".Det är en del av svensk filmhistoria som finns i Sven Wollter så jag unnar verkligen honom det, säger Ruben Östlund vars film "Triangle of sadness" har fått flest nomineringar, nio stycken.
16 Nov 2022, 14:38
En plågad Fares Fares drar in en oskyldig fiskarson i en hänsynslös kamp mellan den religiösa och den världsliga makten i Tarik Salehs "Boy from heaven". Och det är riktigt spännande.
15 Nov 2022, 05:06
Han är regissörernas favoritskådespelare och den som Tarik Saleh ringer direkt när han ska göra en ny film. Vad gör Fares Fares så populär?Jag vet inte. Jag tillför väl en del och så tycker de kanske att jag är en bekväm person att hänga med, säger han och skrattar.
8 Nov 2022, 05:17
Efter ett par år med pandemirestriktioner är Stockholms filmfestival tillbaka i full skala. Men nättjänsten som har blivit en succé är kvar.Där kommer ett urval av festivalens program att finnas tillgängligt, säger programchefen Beatrice Karlsson.
8 Nov 2022, 05:05
Lyssna till legendariska filmregissörer, frossa i ukrainsk film eller ta del av iransk kvinnokamp.Vi listar några höjdpunkter under Stockholms filmfestival – där Ukraina är huvudtemat.
20 Jun 2019, 13:57
Fares Fares är med i succéserien Chernobyl och är nu även aktuell med sitt sommarprat. Här är allt du vill veta om skådespelaren!
13 Jun 2019, 13:14
Idag presenteras årets sommarvärdar i P1, och bland de som ska sommarprata finns skådespelaren Fares Fares och Isabella Löwengrip.
18 Apr 2018, 09:02
Vi har väntat länge på att se Dolores och "the man in black" i tv-rutan igen. Snart har säsong 2 premiär, och då får vi se två svenska stjärnor i serien, nämligen Gustaf Skarsgård och Fares Fares. Här är allt du behöver veta om den nya säsongen.
2 Mar 2018, 13:12
I kvällens program av Skavlan är ingen mindre än skådespelaren Fares Fares gäst. Han berättar om sin flykt från stormiga Libanon och sin stora besvikelse när han fick veta att han och hans familj inte skulle få stanna i Sverige.
1 Dec 2017, 14:37
David Lagercrantz bok "Jag är Zlatan" blir långfilm – och nu tippas Fares Fares spela rollen som Zlatan.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.