Kärlek är love!

Vad är kärlek?


Kärlek är en känsla som är svår att beskriva med ord. Det är en stark och intensiv känsla som kan få oss att känna oss lyckliga och uppfyllda. Kärlek kan uppstå mellan två personer, men det kan också finnas kärlek till en vän, ett husdjur eller en hobby. Kärlek är en universell känsla som alla människor kan uppleva, oavsett kön, ålder eller bakgrund.


Kärlek är en komplex känsla som kan ha olika uttryck och former. Det kan vara romantisk kärlek, där två personer har en djup och passionerad relation. Det kan också vara platonisk kärlek, där två personer har en stark vänskap och känslomässig koppling. Kärlek kan också vara självkärlek, där man älskar och accepterar sig själv för den man är.


Hur påverkas vi av kärlek?


Kärlek är en viktig del av våra liv och kan påverka oss på många olika sätt. Kärlek kan ge oss glädje och lycka, men det kan också göra oss sårbara och utsatta. Kärlek kan vara en drivkraft för att skapa och upprätthålla relationer, men det kan också orsaka konflikter och smärta. Oavsett vilken form kärlek tar, är det en känsla som vi alla behöver och söker efter i livet.

Läs alla våra nyheter om kärlek nedan!

12 Jun, 22:26
Han har varit Oscarsnominerad sju gånger under de senaste 55 åren, men har fått lämna galan lottlös. I november kommer dock musik- och filmproducenten, musikern och låtskrivaren Quincy Jones att få ta emot en heders-Oscar för sina insatser inom filmen.
12 Jun, 12:59
Kärlek på semestern, mordmysterium och romantasy – det utgör sommarens boktrender på Tiktok. Sockersöta romanser är på väg att få ett uppsving nu, säger bokinflueraren Jasmine Darban.
11 Jun, 11:50
Glöm svarta rubriker om corona och mänskliga rättigheter. Nu börjar EM i Tyskland – och många hoppas på en mästerskapsfest med fotbollen i fokus. Om man vill gå utanför fotbollens gränser tror jag det är bra för Europa och hela världen, säger Fotbollskanalens Tysklandsexpert Keven Bader.
11 Jun, 10:52
Skådespelaren Sara Sommerfeld debuterar med romanen "Är allt jag lärt mig om kärlek en lögn?" i höst. Boken presenteras som en självbiografisk roman, där Sara efter ett uppbrott med en italiensk pojkvän reser till Bali, och utforskar självhat, tvivel och sin sköra självkänsla.
11 Jun, 06:16
Sommartider, hej hej – biotider! Filmen om Gyllene Tider är den stora svenska filmen i sommar. Men det finns också plats för västernepos, stormar, monster och mc-gäng på bio. Här är guiden till sommarens största filmer.
10 Jun, 15:02
Rapparen Erik "Fricky" Friman lägger om karriären och vill fokusera mindre på sig själv som soloartist. I stället tänker han bli medlem i bandet The original desktopper, som skrivit och producerat hans senaste album, skriver han på Instagram.
10 Jun, 10:40
Svenska Akademien har tilldelat författaren Karolina Ramqvist 2024 års Signe Ekblad-Eldhs pris. Prissumman är 140 000 kronor.
10 Jun, 06:06
Mia Skäringer är tillbaka i TV4 i höst, i en ny komediserie. Där startar hennes rollfigur Tabita skyddat boende för kvinnor. Jag tycker det skulle vara ointressant att göra en serie med Tabita som bara skulle vara rolig, säger Mia Skäringer.
9 Jun, 10:22
Niclas Ekberg sätter punkt för en lång och framgångsrik proffskarriär i Kiel. Och lämnar samtidigt ett kryptiskt svar kring eventuellt OS-spel med Sverige i sommar. Vi får se, säger han.
8 Jun, 16:16
Tack, Zlatan. Två ord, i blått på gul botten på en storbildsskärm. Ni har gett mig kärlek, support, energi, många fina minnen som jag inte kommer att glömma. Från hjärtat, stort tack, säger Zlatan Ibrahimovic vid hans avtackning på Friends arena.
8 Jun, 16:14
Först hedrades 100-årige veteranen från andra världskriget Harold Terens vid 80-årsfirandet av D-dagen i norra Frankrike. Sedan gifte han sig med sin nya kärlek – 96-åriga fästmön Jeanne Swerlin.
6 Jun, 08:16
Mystiska väsen och fantastiska äventyr. Sommarens utställning om Astrid Lindgren, skapad särskilt för Sofiero slott, ska få besökarna att lära känna författaren och samtidigt väcka den egna fantasin till liv.
5 Jun, 09:34
Andreas Kleerup släpper nytt album i höst. Skivan är uppföljare till "2" (2020) och ges ut på hans nystartade skivbolag Imagine Paradise.
4 Jun, 16:58
Världsettan Novak Djokovic drar sig ur Franska mästerskapen på grund av en skada. Beskedet innebär att världssjuan Casper Ruud går direkt till semifinal.
4 Jun, 12:00
Nu står det klart vem som blir nästa "Bachelor" i TV4. Nämligen en av deltagarna från årets säsong av Bachelorette – Valentin Kronlund.
29 Maj, 05:16
"Tyskland åt tyskarna, utlänningar ut!" Välbärgade unga tyskar skrålar den tyska nazismens slagord på lyxklubb på semesterön Sylt – och väcker stor anstöt. Den och flera liknande händelser utreds av polis.
27 Maj, 18:28
För 15 år sedan blev Robin Söderling den förste att besegra Rafael Nadal i Franska mästerskapen. Alexander Zverev blev den tredje – och förmodligen siste. Förlusten i tre raka set kan ha varit spanjorens sista framträdande i grand slam-turneringen.
20 Maj, 12:06
Författaren, programledaren, komikern och språkexperten Fredrik Lindström får årets Piratenpris, meddelar Fritiof Nilsson Piraten-sällskapet på en pressträff. Det här är hedersamt och väldigt, väldigt roligt, säger pristagaren.
18 Maj, 09:16
Gängledaren Rawa Majid har suttit fängslad i Iran men är nu fri och gömmer sig nära Afghanistan, säger hans pappa till Aftonbladet. Han är som ett spöke.
17 Maj, 14:46
Dubbelt Guldbaggenominerade Carla Sehn spelar huvudrollen när Julia Thelin gör debut som långfilmsregissör.
1 2 3 4 5 ... 61