Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio, född den 11 november 1974 i Los Angeles, Kalifornien är en amerikansk skådespelare. 


Redan som liten var stod han framför kameran i komediserien "Growing Pains" som sändes under sju år. Hans första filmframträdande skulle komma i "Gilbert Grape" där han spelar den utvecklingsstörde Arnie. Det fick honom att bli nominerade till både en Golden Globe och Oscar. Några år senare skulle det stora lyftet komma i den hyllade filmproduktionen, Titanic, där han har rollen som Jack Dawson. Filmen fick ett antal Oscars-utmärkelser. 


De senaste åren har han gjort hyllade framträdanden i filmer som "Inception", "The Wolf of Wall Street" och hans senaste film "The Revenant" . För den vann han en Oscar i kategorin Bästa manliga huvudroll. Utanför filmskapet har han varit ett språkrör för miljön, bland annat genom dokumentären "Before the flood". 


Han har haft förhållanden med de två fotomodellerna Gisele Bundchen och Bar Refaeli

30 Jan, 03:02
Chris Rock regisserar en amerikansk version av Oscarsbelönade filmen "En runda till", rapporterar Deadline.
10 Jan, 19:56
Leonardo DiCaprio blir utan nomineringar på den amerikanska skådespelargalan SAG som går av stapeln i slutet på februari. I stället kan sommarens storfilmer "Barbie" och "Oppenheimer" kamma hem flera priser.
7 Jan, 08:00
Tar Alexander Skarsgård hem sin andra gyllene glob? Får Ludwig Göransson sin första? Det är dags för årets Golden Globe-gala i Los Angeles.
2 Nov 2023, 14:52
Beyond Meat som säljer växtbaserade köttersättningsprodukter har det allt tuffare. För andra gången inom blott tre månader tvingas nu bolaget att vinstvarna och dessutom lansera ett sparprogram.
22 Okt 2023, 21:14
Martin Scorseses filmepos "Killers of the flower moon" må skryta med filmstjärnor som Leonardo DiCaprio och Robert De Niro i rollistan, men mot Taylor Swift hade filmen inget att sätta emot.
30 Aug 2023, 07:44
Filmhösten bjuder bland annat på Martin Scorseses nya drama, Mikael Persbrandt som Dag Hammarskjöld och Helen Mirren som Israels premiärminister Golda Meir. Om inte strejken i Hollywood ställer till det. Här är 20 filmer att hålla koll på i höst.
8 Aug 2023, 10:08
Beyond Meat, som säljer bland annat vegetariska biffar och korvar, rasade i terminshandeln efter New York-börsens stängning.
3 Aug 2023, 06:54
Allt fler superstjärnor donerar pengar till förmån för strejken inom filmbranschen. I veckan donerade Blake Lively och Ryan Reynolds över tio miljoner kronor.
23 Jun 2023, 01:10
Regissören till filmen "Titanic", James Cameron, som själv gjort 33 turer ned till berömda skeppsvraket, förvånas över säkerheten på den imploderade undervattensfarkosten Titan. Jag slås av likheten med själva Titanic-katastrofen, säger Cameron till ABC News.
21 Maj 2023, 19:18
Ett mästerverk eller en bra film som är alldeles för lång?Meningarna går isär om Martin Scorseses tre och halv timme långa ”Killers of the flower moon”, men kraftiga applåder brakade loss i Cannes både efter galavisningen i lördags och vid presskonferensen på söndagen.
21 Maj 2023, 02:46
Nio minuters stående ovationer.Martin Scorseses nya film "Killers of the flower moon" gjorde succé när den premiärvisades i Cannes under lördagen.
19 Maj 2023, 14:40
Johnny Depp och Leonardo DiCaprio I all ära – men superstjärnan på årets festival är Harrison Ford, 80.
15 Maj 2023, 08:04
Två 80-åriga män är de största affischnamnen på filmfestivalen i Cannes som inleds på tisdagen.Här är de stora snackisarna inför årets filmfest.
18 Apr 2023, 08:21
Leonardo DiCapio och Irina Shayk fångades på bild när de myste tillsammans under Coachella-festivalen. Läs mer här på Nyheter24.
12 Apr 2023, 02:56
Politiker i Schweiz förbundsförsamling luftade sitt missnöje med storbanken Credit Suisse haveri och hur reglerna som skulle förhindra en sådan kollaps inte räckte till.Nu har det lett till exakt vad vi inte ville – skapandet av en ännu större bank, säger Eva Herzog vid socialdemokratiska SP.
28 Mar 2023, 12:50
Martin Scorseses nya thriller "Killers of the flower moon" kommer till svenska biografer den 20 oktober, enligt ett pressmeddelande. Tidigare var planen att filmen skulle dykt upp i maj.
4 Mar 2023, 08:14
De diskuterade fler filmidéer men också en nöjespark i Asien med åkattraktioner baserade på Leonardo DiCaprios filmer. Det avslöjar Bloomberg som kommit över nya detaljer från förhör som FBI haft med den amerikanske skådespelaren om hans förbindelser med den korruptionsanklagade malaysiske finansmannen Jho Low. DiCaprio berättar att han fick veta att Jho Lows enorma förmögenhet kom från en okänd verksamhet i Abu Dhabi och att Low var "affärsvärldens Mozart".
31 Jan 2023, 08:48
The Cardigans megahit "Lovefool" började som en bossa nova, berättar Nina Persson i en text i The Guardian om hur låten, som nu hörs bland annat på Tiktok, kom till. Producenten Tore Johansson, som ogillade bossa novan, fick bandets trummis att spela disco-beats vilket gjorde att låten stod ut, minns Nina Persson.
24 Jan 2023, 19:08
Med hjälp av stjärnor som Leonardo DiCaprio och Kim Kardashian skulle företagen slå sig in i köttindustrin.Däremellan kom en global ekonomisk kris och nu börjar det osa bränt för köttsubstitutet.
2 Jan 2023, 05:01
Tom Hanks som "svensk" antihjälte, starka Oscarskandidater, dokumentärer om kungen och Pamela Anderson och så Zlatan Ibrahimovic som seriefigur i nya "Asterix och Obelix"-filmen. Här är vårens höjdpunkter på film.
1 2 3 4 5