Leonardo DiCaprio ser ut att bli nominering för hans roll i filmen 'Killers of the flower moon'. Arkivbild.
Leonardo DiCaprio ser ut att bli nominering för hans roll i filmen 'Killers of the flower moon'. Arkivbild. - Foto: Chris Pizzello/AP/TT

DiCaprio utan nominering på skådespelargala

Leonardo DiCaprio blir utan nomineringar på den amerikanska skådespelargalan SAG som går av stapeln i slutet på februari. I stället kan sommarens storfilmer "Barbie" och "Oppenheimer" kamma hem flera priser.


Precis som vid Golden Globe är det Greta Gerwigs "Barbie" och Christopher Nolans "Oppenheimer" som utmärker sig. Filmerna får fyra nomineringar vardera inför Screen Actors Guilds-galan, däribland för det ädlaste priset, bästa ensemble.

Margot Robbie och Ryan Gosling nomineras för sina roller i "Barbie", medan Cillian Murphy, Robert Downey Jr och Emily Blunt nomineras för insatserna i "Oppenheimer".

En på förhand favorittippad film som inte nomineras för bästa ensemble är Yorgos Lanthimos “Poor Things,” som vann bästa komedi/musikal på Golden Globe-galan i söndags. Filmens huvudrollsinnehavare Emma Stone är dock nominerad som bästa kvinnliga skådespelerska.

Men "Poor Things" är inte den enda favoriten som blir utan SAG-nominering. Leonardo DiCaprio saknas i kategorin bästa manliga skådespelare för filmen "Killers of the Flower Moon", en nominering som många trott på.

Det här årets SAG-gala kommer efter den 118-dagar långa strejken från skådespelarfacket som lamslog Hollywood, där frågor som betalning av strömningstjänster och AI varit på agendan.

Priserna delas ut på SAG-galan den 24 februari. Tillställningen ska strömmas på Netflix.

TT
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!