Foppa lämnar VM-studion.
Foppa lämnar VM-studion. - Foto: Jessica Gow/TT/Christine Olsson/TT

Peter ”Foppa” Forsberg lämnar VM-studion – det här är varför

Peter “Foppa” Forsberg har varit en omtyckt expert på Viaplay under ishockey-VM. Men han lämnar nu sitt ärofyllda uppdrag. Här får du veta anledningen till det.


Peter “Foppa” Forsberg är en stor hockeyprofil och har varit en omtyckt expert på Viaplay. Han har tillsammans med programledaren Peter Jihde varit på plats i Ostrava som studioexpert.

Tre Kronor har turnerat och har efter USA, Polen och Tyskland fyra gruppspelsmatcher kvar i grupp B.

Men nu har han valt att hoppa av uppdraget studioexpert och kommer inte vara med de sista två veckorna av turneringen. Istället kommer Mattias Norström och Håkan Södergren att ta över.

Peter Forsberg och Nicole Nordin separerar

Därför hoppar Peter “Foppa” Forsberg av expertuppdraget

Istället för att fortsätta med expertjobbet kommer Foppa åka till Stockholm tillsammans med sin nioåriga dotter Lily.

I Stockholm ska han blanda nytta med nöje och ha affärsmöten, men även gå med dottern LilyTaylor Swift-konsert på Friends Arena.

– När jag är i Stockholm passar jag på att slå ihop saker. Viaplay-jobbet har jag haft klart i en och en halv månad, så jag tog det med de här förutsättningarna. Jag har lovat dottern att gå på Taylor Swift-konsert på Friends Arena sedan länge, , säger Foppa till Sportbladet och fortsätter:

– Sönerna Lennox och Diego har fått gå på Champions League-matchen Bayern München–Arsenal sedan tidigare, nu är det hennes tur att få göra något med pappa.

"Foppas" nya tv-jobb: "Ärlighet viktigast"

Nicole Nordins syrliga ord om Foppas pengar: "Lyckligtvis..."

Då kommer Foppa tillbaka igen

Nästa gång vi ser Foppa blir i Stockholm-studion från tisdag nästa vecka. Då ska han vara på plats för att se Tre Kronor spela sista gruppspelsmatchen mot Slovakien.

Jobbet som expert har inspirerat Foppa och gett honom mersmak för framtiden. Han älskar folkfesten och den härliga stämningen runt hela VM.

– Vi har redan sett att Tre Kronor har ett lag som ska vara med och slåss om guldet. Det är sådant otroligt drag runt hela VM, det är slutsålt och fantastisk stämning. För mig har det varit kul att vara nära hockeyn. Jag har inte varit på VM på några år, men det är samma follkfest som alltid. Fint väder, livat på gatorna och folk är glada, säger han till Sportbladet.

Peter Forsbergs ord om SHL delar följarna i två läger: "För tusan"

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!