TikTok – Alla våra nyheter om appen – Nyheter24

TikTok är en social media-app där användare kan skapa videos och livesända för att sedan dela klippen med andra. I september 2016 släpptes appen av ByteDance och TikTok är nu en ledande plattform för korta videos. 

TikTok finns tillgänglig på 38 språk och appen har blivit en av de snabbast växande i världen på grund av stora användargrupper i flera länder. 

Många användare har haft svårt att sluta med appen och därför tillkom en funktion i TikTok i april 2018 där användarna uppmuntras till att ta en paus efter var 90:e minut. TikTok är också väldigt populärt bland barn och flera användare har rapporterat om fall gällande nätmobbning och rasism.

idag 16:44
EU hotar med att stänga ner Tiktok-versionen Tiktok Lite. "Giftigt och beroendeframkallande" varnar EU-kommissionen. Tiktok uttrycker besvikelse över hotet och hoppas på mer dialog.
2 dagar sedan 23:24
Den ena av den amerikanska kongressens två kamrar - representanthuset - har röstat igenom en lag som kan stoppa Tiktok i USA.
2 dagar sedan 19:54
Representanthuset i USA har röstat igenom ett stöd på motsvarande 655 miljarder kronor till Ukraina. De svarade när historien kallade, säger president Joe Biden om att partierna till slut kunde enas om stödet.
3 dagar sedan 13:56
Den amerikanska Iphone-tillverkaren Apple har plockat bort flera av de allra populäraste apparna ur bolagets app-butik i Kina.
17 Apr, 10:54
Tiktoks vara eller icke vara i USA har fått ett nytt kapitel. Men företaget nekar återigen till kinesiska kopplingar.
17 Apr, 10:16
Konsumentverket (KO) anser att företaget Westridge AB:s reklam för vitt snus på Tiktok går över gränsen. Därför stämmer nu myndigheten företaget.
12 Apr, 07:54
Trots konflikten mellan hennes skivbolag och appen – nu är flera av Taylor Swifts låtar tillbaka på Tiktok.
10 Apr, 12:02
Theodor Haraldsson är inte längre ett barn. Nu vill 18-åringen skrota artistnamnet Theoz och från och med nu vara känd som – Theo.
10 Apr, 10:18
Landslagsspelarens ursäkt efter ett delat homofobiskt inlägg i sociala medier räckte inte. Nu går hela USA:s kvinnliga fotbollslandslag ut med ett uttalande till stöd för HBTQI-rörelsen.
9 Apr, 17:22
Simon Harris har installerats som premiärminister i Irland, efter en omröstning i parlamentet och en ceremoni med presidenten Michael Higgins.
9 Apr, 13:12
Kaeli Abdi är en svensk influencer, komiker och programledare. Här kan du läsa allt om Kaeli Abdi: familj, program, Tiktok och Instagram.
9 Apr, 11:18
Snatteri bland unga har blivit allt vanligare i Sverige. Nu pekas en ny Tiktok-trend ut som en orsak till stölderna.
8 Apr, 18:14
Jan Emanuel är “enorm” på sociala medier – och han följs av många unga. Det säger experten Emanuel Karlsten, som tror att nystartade Folklistan därför har potential att ta en plats i EU-parlamentet.
8 Apr, 12:52
Tysklands förbundskansler Olaf Scholz har startat ett konto på Tiktok. Sociala medie-plattformen är populär i en yngre målgrupp och känd för sina dansvideos – men förbundskanslern sätter ner foten redan på förhand.
31 Mar, 13:33
I ett klipp på Tiktok med 8 miljoner visningar listar hundtränaren Jess tre hundraser hon själv aldrig skulle köpa. – Det är en maskin.
28 Mar, 08:52
Philip Morris och Swedish Match stäms efter att en amerikansk man blivit beroende av tobaksfritt snus. Läs mer på Nyheter24!
16 Mar, 08:08
Sedan tre år tillbaka driver 22-åriga Ammy Edberg Tiktok-kontot "BTchick", där hon i korta videoklipp pratar om bitcoin inför tusentals följare. Hon är en del av en växande bitcoin-gemenskap. Det är ingen fråga om att det finns en framtid för bitcoin, säger hon.
15 Mar, 14:18
EU-parlamentet varnar för att främmande krafter ska försöka påverka EU-valet. Vi är oroade för desinformation, säger talmannen Roberta Metsola.
15 Mar, 12:26
Det finns miljarder skäl att bråka om Tiktoks varande i USA. Den sociala medieappen drog in 16 miljarder dollar, 165 miljarder kronor i intäkter bara i USA under 2023, skriver Financial Times som citerar flera källor med insyn.
15 Mar, 12:14
Konfliktnivån mellan världens två ekonomiska stormakter höjs efter hoten om ett förbud för Tiktok i USA. Peking anklagar Washington för protektionism och för att hämma landets utveckling.
1 2 3 4 ... 20