TikTok – Alla våra nyheter om appen – Nyheter24

TikTok är en social media-app där användare kan skapa videos och livesända för att sedan dela klippen med andra. I september 2016 släpptes appen av ByteDance och TikTok är nu en ledande plattform för korta videos. 

TikTok finns tillgänglig på 38 språk och appen har blivit en av de snabbast växande i världen på grund av stora användargrupper i flera länder. 

Många användare har haft svårt att sluta med appen och därför tillkom en funktion i TikTok i april 2018 där användarna uppmuntras till att ta en paus efter var 90:e minut. TikTok är också väldigt populärt bland barn och flera användare har rapporterat om fall gällande nätmobbning och rasism.

2 dagar sedan 20:16
Irma Lehtosalo har utnämnts till "Årets raket" av Medieakademins maktbarometer. I TV4 Nyhetsmorgon berättar hon om framgången.
2 dagar sedan 18:58
Salwan Momika blev avstängd på TikTok men återupprättade ett nytt konto – därefter tjänade han in några tusen på bara en dag.
2 dagar sedan 07:16
JLC knuffar ner familjen Lundell från förstaplatsen över mäktigast på sociala medier. Detta visar 2023 års maktbarometer från Medieakademin.
29 Sep, 10:56
Napoli lade ut en hånfull TikTok-video på när Victor Osimhen missade en straff – något som anfallaren reagerade starkt på. Nu skriver klubben att man aldrig hade för avsikt att "håna eller förlöjliga" Osimhen. "Om Victor på något sätt blev kränkt så låg detta inte alls i klubbens avsikter", skriver Napoli på sin hemsida.
28 Sep, 18:11
En svensk stor Tiktok-kändis misstänks ha lurat en äldre kvinna på pengar. Profilen har nu åtalats, misstänkt för penningtvättsbrott.
28 Sep, 15:42
Esther Clayfield skulle äta cornichons köpta på Lidl. Då upptäckte hon att de var fyllda av levande maskar. "Jag är väldigt besviken..."
27 Sep, 08:48
Napoli lade ut en hånfull TikTok-video på när Victor Osimhen missade en straff. Nu rasar stjärnans agent som överväger rättsliga åtgärder.
26 Sep, 18:28
Det kommer att bli svårt att reglera användningen av AI-teknik i branschen och Spotify har inga planer på att förbjuda AI-genererat innehåll från plattformen. Det säger strömningstjänstens vd Daniel Ek i en intervju med BBC.
23 Sep, 14:11
Snart drar en ny säsong av Robinson igång och bland deltagarna kan vi hitta Karolina Tilander, 23. Kanske känner du igen henne från Tiktok där hon blivit känd för sin “självscannar på Willys”-video.
22 Sep, 10:32
Krönika. Är en energidryck för 20 kronor gratis? Ja, det kan man säga om du använder Tiktok trenden "Girl math". Läs mer här!
19 Sep, 10:34
Första avsnittet av Tiktoks nya dramaserie "Ruset" släpps den 12 oktober. Totalt blir det tio delar av serien, som kretsar kring ungas relation till alkohol.
17 Sep, 14:02
Allt yngre barn dras in i gängens krig. Ibland anmäler de sig självmant för att utföra mord. Kriminologen Camila Salazar Atías beskriver en rad riskfaktorer för att barn lockas till de kriminella nätverken.
15 Sep, 14:44
Tiktok åker på en miljardsmäll för att ha gjort intrång i barns integritet i EU. Den populära appen bötfälls med 345 miljoner euro, motsvarande 4,1 miljarder kronor, av EU:s dataskyddsmyndighet.
15 Sep, 10:43
När är värsta tiden att besöka McDonald's? Det avslöjar den tidigare restaruangchefen Mike Haracz på Tiktok. Läs mer på Nyheter24!
15 Sep, 07:12
I rapporteringen om blodiga våldsdåd och infekterade gängkonflikter är det lätt att barnen glöms bort, trots att de enligt barnkonventionen har rätt till information på sin nivå. Nu lanserar MSB och Bris krisinformation som riktar sig direkt till barnen.
14 Sep, 11:29
I sex år har Tiktokaren Jacob Hoff varit i ett förhållande med flickvännen Samantha – trots att han är homosexuell och hon heterosexuell.
11 Sep, 21:18
En man på Tiktok är känd för att göra olika typer av "pranks" på företag. Denna gång låtsades han komma från Systembolaget och höll en popup-store en söndag i deras namn. Men det uppskattade inte Systembolaget, som kommer polisanmäla händelsen.
7 Sep, 11:18
Nej, Pitbull har inte 21 barn med 18 olika kvinnor i 13 länder. Nu tvingas artisten dementera ryktena som har spridits på Tiktok, skriver Rolling Stone.
6 Sep, 05:32
Apple, Google och Tiktok sitter numera fast i samma EU-nät. Men varken Twitter eller Snapchat omfattas av den nya datalagen. Fler bolag kan dock komma att fångas in framöver.
4 Sep, 19:34
Ökad närsynthet och ängslan för internetberoende bland små barn. Kina väntas begränsa minderårigas skärmtid till högst två timmar per dag. Regleringarna beskrivs som världens mest restriktiva när det gäller nätanvändande.

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.