Torsdag 22 Februari 2024

TikTok – Alla våra nyheter om appen – Nyheter24

TikTok är en social media-app där användare kan skapa videos och livesända för att sedan dela klippen med andra. I september 2016 släpptes appen av ByteDance och TikTok är nu en ledande plattform för korta videos. 

TikTok finns tillgänglig på 38 språk och appen har blivit en av de snabbast växande i världen på grund av stora användargrupper i flera länder. 

Många användare har haft svårt att sluta med appen och därför tillkom en funktion i TikTok i april 2018 där användarna uppmuntras till att ta en paus efter var 90:e minut. TikTok är också väldigt populärt bland barn och flera användare har rapporterat om fall gällande nätmobbning och rasism.

2 dagar sedan 20:52
En över 30 år gammal hitlåt med Ace of Base har blivit en viral succé på Tiktok över hela världen – till klipp om våldsamma poliser och korruption. Det är fantastiskt att se, säger Ulf Ekberg i bandet till Musikindustrin.
3 dagar sedan 13:58
EU-kommissionen inleder en utredning mot Tiktok angående förmodade brott mot skydd av barn och unga. Det skriver Thierry Breton, EU-kommissionär för den inre marknaden i ett inlägg på X.
18 Feb, 08:10
Det här var bara början. Nu fortsätter Gunilla Perssons musikkarriär. Jag har redan planer för vad jag ska göra, säger hon till TT.
16 Feb, 21:51
Poddaren Edvin Törnblom lade upp ett klipp på Tiktok där han hyllade Gunilla Persson och dansade till hennes bidrag i Melodifestivalen. Men klippet lades upp två dagar innan låten medverkar i tävlingen, vilket är ett regelbrott.
16 Feb, 16:21
En ny undersökning visar att en majoritet av Europas influencers bryter mot EU:s riktlinjer kring reklammärkning. Till följd av regelbrottet skärper nu EU-kommissionen översynen på sociala medier.
14 Feb, 18:08
Ungas skärmtid är problematisk. Det säger socialminister Jakob Forssmed (KD) efter ett nytt möte med företrädare för sociala medier-jättarna: Det tränger undan sömn och andra saker som påverkar hälsan.
14 Feb, 03:50
En tidigare general med ett fläckat förflutet utropar sig som segrare i Indonesiens presidentval. Kritiker fruktar att landets tid som världens tredje största demokrati är förbi.
12 Feb, 16:36
Filmregissören Martin Scorsese gör vid 81-års ålder succé på Tiktok. Scorsese, som ofta kallas världens främste nu levande filmskapare, gör sedan i höstas 30 sekunder långa filmklipp tillsammans med sin dotter Francesca.
9 Feb, 10:18
Viktor Frisk har en cysta på stämbanden och måste opereras. I ett inlägg på Tiktok berättar han att cystan, som upptäcktes under en rutinundersökning, dock är ofarlig.
8 Feb, 19:40
Tiktok gör nu som Meta, de drar EU till domstol. Anledningen är att Tiktok, likt Meta, inte gillar EU:s avgiftsmodell som större plattformar måste följa för att finansiera tillämpningen av EU-förordningen Digital services act (DSA).
7 Feb, 20:14
Sociala medier-plattformarna Facebooks och Instagrams ägare Meta går till domstol för att utmana EU:s avgiftsmodell som större plattformar måste följa för att finansiera tillämpningen av EU-förordningen Digital services act (DSA).
7 Feb, 06:06
Varför fuskas det med spelningar på Spotify och andra musikplattformar? Och hur går det till? Daniel Johansson, som forskar om musikbranschen vid Högskolan i Innlandet i Norge, hjälper oss att reda ut begreppen.
6 Feb, 00:02
QX-galans två stora vinnare Elecktra och Ellen Krauss har båda slagit igenom efter att ha medverkat i populära tv-program under förra året. Countrypopartisten Ellen Krauss, som fick sitt publika genombrott i "Så mycket bättre", tilldelades galans tyngsta pris årets hbtq.
1 Feb, 16:47
Efter ett ett bråk med Tiktok försvinner all musik från musikbolaget Universal från plattformen. Bland annat tar man bort musik från Taylor Swift, Ariana Grande och Drake.
1 Feb, 14:04
Skivbolagsjätten Universal verkar göra allvar av hotet. Nu har bolagets låtar börjat försvinna från Tiktok, rapporterar flera medier. Bland artisterna som berörs finns Ariana Grande, Taylor Swift och Drake.
1 Feb, 03:40
Antalet aktiva användare av sociala medier har stigit till över fem miljarder, eller runt 62,3 procent av mänskligheten, enligt en ny studie.
31 Jan, 13:40
Hur farligt är Tiktok och Instagram för ungdomar egentligen? Techjättarnas chefer står till svars när USA:s senat vill veta vad plattformarna gör för att hindra övergrepp och annan skadlig påverkan på tonåringar.
31 Jan, 13:18
Vivian Tu har blivit en stjärna på TikTok där hon delar med sig av ekononomtips och finansknep. Men ett av hennes spartips – där hon blev 162 000 kronor rikare på två år – väckte väldigt starka reaktioner. Vi förstår nog varför...
31 Jan, 12:32
Det stormar kring Apple inför EU:s nya regel, som tvingar bolaget att öppna upp Iphones. "Det här är ett klassiskt drag av ett gammalt, dominant företag som tror att reglerna inte gäller dem", skriver vd Daniel Ek som kallar Apples agerande för "fientligt".
31 Jan, 07:36
"Y2K" är namnet på Bronxrapparen Ice Spices nya album, som hon i en tv-sändning i amerikanska NBC nu bekräftar ska släppas i år, uppger NME.
1 2 3 4 ... 19