Trelleborg - Nyheter, artiklar, reportage och video

Trelleborg är en central ort i Trelleborgs kommun, tätorten hade 30 214 invånare (2017). Staden är Sveriges sydligaste stad och ligger på Söderslätt i Skåne. 


Det är en av Skånes äldsta städer. Första gången den omnämns i skrift var 1257 men redan under vikingatiden var det en viktig plats, De äldsta delarna i Trelleborg finns omkring Gamla torg där kloster, kyrkan och torget utgjorde stadens centrum.  


Staden brukar kallas för palmstaden pågrund av att det år 1984 planterades 24 i palmer i Trelleborg, palmerna kom från Alicante i Spanien. Idag finns det numera ett hundratal palmer som planteras på sommaren, på vintertider förvaras dem i ett stort palmhus. Palmerna har i folkmun gett Trelleborg smeknamnet ”Palmernas stad”.


Hamnen är den största Ro-Ro hamnen i Skandinavien, där hanteras en stor del av Sveriges export och import samt passagerartrafik, 1865 var det första gången som hamnanläggningen stod klar. Idag finns det ett partnerskap med polska och tyska hamnar (Travemünde, Rostock, Sassnitz och Swinoujscie) som innebär att de har ett flertal bådar som åker mellan olika länder, Det avgår totalt 30 båtar om dagar. 


Sjöfartsnäringen och järnvägen har betytt mycket för Trelleborg och ibland kallas staden för speditionbranschens vagga och hamnen har kunnat växa till en av Sverige största med en årlig trafikmängd på tio miljoner ton. 


Källa: Wikipedia.se


Trelleborg
Stortorget i Trelleborg, bildkälla: Johan Nilsson
igår 15:08
Hemmapremiär på Tele2 arena för det regerande mästarlaget Hammarby – då kom andra raka segern i damallsvenskan. Matchen mot BP slutade 2–1. Vi har stor potential, säger Hammarbys Anna Jøsendal i Viaplay.
igår 08:29
"Man i 60-årsåldern misstänks för rattfylleri efter kontroll.", skriver polisen på sin hemsida.
18 Apr, 07:25
Här är morgonens nyheter i korthet.
18 Apr, 03:08
Någon form av explosion har skett vid en bostadsföretags lokal i ett område i östra Trelleborg. Det hela utreds som misstänkt allmänfarlig ödeläggelse, skriver polisen på sin hemsida.
18 Apr, 02:08
"Flera polispatruller beordrades till Syster Jennys Väg i Trelleborg med anledning av en sprängning/detonation.", skriver polisen på sin hemsida.
12 Apr, 17:30
Anna Sandbergs kometkarriär började plötsligt hacka i fjol. En märklig skada i båda benen blev till slut ohållbar för Häckenbacken. Det har gått så långt att mina fötter domnar bort under matcher, säger 20-åringen, som efter operation nu är redo för helgens damallsvenska premiär.
11 Apr, 15:52
Med två nya "dubbelklubbar" i serien ligger det damallsvenska publikrekordet risigt till. Men vissa ser farhågor med de större åskådarskarorna. Det är klart att det är en viss typ av jargong, men så länge det är en bra balans älskar jag att det kommer mycket publik, säger Hammarbys Alice Carlsson.
11 Apr, 15:36
Hammarby ska försvara guldet, Häcken jagar revansch och AIK är tillbaka. På lördag startar damallsvenskan i fotboll. Här är allt som hänt i lagen under vintern.
11 Apr, 13:56
Efter ett ingripande på en skola i Trelleborg under morgonen har polisen upprättat en anmälan om förberedelse till mord. Det är riktat mot flera elever, säger polisens presstalesperson Katarina Rusin.
10 Apr, 17:40
Rosengård brukar vara en självklar guldkandidat när den damallsvenska säsongen startar. Det är nya tider nu. Vi och Häcken gör upp om det, säger Hammarbys lagkapten Alice Carlsson inför helgens premiäromgång.
9 Apr, 14:27
"Larm om trafikolycka", skriver polisen på sin hemsida.
7 Apr, 15:40
En man i 50-årsåldern smugglande stora mängder alkohol i en lastbil. Bland annat försökte mannen smuggla in 2 851 liter öl.
2 Apr, 11:28
Offret hittades skjuten utomhus och avled efter ett par dagar. Strax därpå greps den nu 19-årige mannen tillsammans med tre andra män i Trelleborg.
31 Mar, 17:29
"Lv108, Haglösa. Kollision mellan bilist och cyklist.", skriver polisen på sin hemsida.
31 Mar, 17:26
Sandviken gjorde under söndagen "comeback" i superettan efter 33 års frånvaro.
22 Mar, 02:50
"Gislövs strandväg", skriver polisen på sin hemsida.
20 Mar, 08:52
Kommunstyrelsens ordförande Ann Kajson Carlqvist (M) i Trelleborg avgår med omedelbar verkan och lämnar alla politiska uppdrag. Hon uppger att hon "tappat den positiva viljan i mitt arbete som kommunstyrelsens ordförande", rapporterar Trelleborgs Allehanda.
19 Mar, 19:46
"Polisen behöver hjälp att hitta en försvunnen pojke.", skriver polisen på sin hemsida.
18 Mar, 10:11
"En skåpbil och motorcykel kolliderar på Hedvägen i höjd med Fraktvägen.", skriver polisen på sin hemsida.
13 Mar, 21:56
"Fagerängen. Brand i fordon.", skriver polisen på sin hemsida.
1 2 3 4 ... 21