Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Nu hotar strejken Bråvallafestivalen

- 24/06/2013, 13:31 -
När inga bussar kör kan det bli att ta bilen, eller cykla.
1 av 3

När inga bussar kör kan det bli att ta bilen, eller cykla.

Lars Pehrson

Avicii kommer till Bråvalla.
2 av 3

Avicii kommer till Bråvalla.

ERIK MÅRTENSSON / SCANPIX

Liksom Green Day.
3 av 3

Liksom Green Day.

Daniel Karmann

Det är inte bara arbetare som får problem när Kommunal buss- och spårvagnsstrejkar. Nu riskerar Bråvallafestivalens besökare att bli strandade på festivalområdet - drygt en mil från stadskärnan.

Över 40 000 personer har köpt biljett till Bråvallafestivalen i Norrköping som drar i gång på torsdag men nu syns orosmoln på horisonten, besökarna riskerar nämligen att behöva promenera en mil från festivalområdet till stadskärnan då spårvagnarna står stilla. 

– Spårvagnstrafiken ska sköta en stor del av trafiken mellan festivalområdet och staden. Men nu är vi rädda för att strejken spiller över på festivalen, säger Mattias Näsström, trafikoperativ chef på Östgötatrafiken, till TT. 

"Räknas som strejkbryteri"

Besökarna kan lämnas med cykel eller bil som de enda alternativen för att ta sig till festivalen. 

– Vi kan inte köra några ersättningsbussar på den sträckan eftersom det räknas som strejkbryteri. Och det vill vi inte ägna oss åt, säger Mattias Näsström till TT.