- Foto: Pelle T Nilsson

Det bästa av det bästa: Bråvallas sista dag

Bråvalla är officiellt över. Detta tar vi med oss från den mäktiga avslutningen av tre dagars festivalyra.


Syster Sol

Ibland upptäcker man artister i pizzakön. Inte för att Syster Sol var sugen på en slice utan för att Red Stage låg i närheten. Och vilken trevlig överraskning det var. Hon har gått rakt in i hjärtat hos Sveriges reagge-fantaster med sina sköna toner men vi tror att hon kommer nå fler än så.

Mötet med Nause

Unga och framgångsrika. Mixat för Brittan redan vid 22 års ålder. Fick ”Dj-tältet” att koka. Pratglada som få och inte helt ense om varken hur sent man ska festa eller huruvida hajk är the shit eller inte. Uppfriskande!

Musiken i pressrummet

Vad den kommer ifrån förstår ingen men galna beats har spelat hela dagen i pressrummet. Vi som annars är vana vid basen från scen sitter nu som duracellkaniner och knappar. Bra för produktiviteten visar det sig.

Avicii 

När den här artikeln går ut ska Avicii precis börja spela påBråvalla. Festivalen har sålt ut och som i slutet av varje festival samlasvarenda kotte i mitten av området. I kväll ska vi förföras och dansa till TimBerglings toner. Festivaler handlar på många sätt om att glömma vardagen. Omatt leva i en bubbla där ens största problem är att kön till langosvagnen ärlång eller att två bra band spelar samtidigt. Avicii kommer få oss att glömmaallt utom hans toner, därför är han redan med på listan. Och vi är där vi skavara - i folkhavet.

Volbeat 

Spekulationer i att gitarristen Rob Caggiano skulle vara nervös inför att lira ikväll kändes som ett skämt när bandet drog av låt efter låt på Bråvallas största scen. Förr om åren tyckte sångaren Michael Poulse att svenska fans jämt var så fulla. Hur han upplevde det idag kan vi bara spå i men nog var publiken full a i alla fall. 


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.