Rammstein kommer vara många besökares bästa Bråvallaminne.
1 av 5
Rammstein kommer vara många besökares bästa Bråvallaminne. - Foto: Foto; Mattias Hellström
"Whats up Sweeeeden?" Macklemore var grym.
2 av 5
"Whats up Sweeeeden?" Macklemore var grym. - Foto: Ap
New Jersey-baserade bandet Gaslight Anthem lyste upp kvällen.
3 av 5
New Jersey-baserade bandet Gaslight Anthem lyste upp kvällen. - Foto: Foto; Mattias Hellström
4 av 5
- Foto: Foto; Mattias Hellström
5 av 5
- Foto: Foto; Mattias Hellström

Bråvalla: Höjdpunkter från första dagen

Bråvalla har dragit igång. Sveriges största festival som arrangeras för första gången levererar med råge. Festival24 listar dagens höjdpunkter.


Macklemore & Ryan Lewis

Bråvalla kan ha gett utslag på richerskalan i kväll när Macklemore fick publiken att hoppa. Det hade i teorin kunnat bli tröttsamt att lyssna på "Sweeeden!" men sicken entertainer Ben Haggerty, som han ju egentligen heter, är. Låten "Same love" skapade en festivalstämning som vi lever ett bra tag på. 

Lokaltrafiken kommer igång

Den strejk som ägt tum och gjort att spårvagnar inte gått till festivalområdet, extrabussar inte kunnat sättas in och lämnat de flesta festivalbesökarna att antingen fråga sig "hur gör jag?" eller sitta i oändliga bilköer är nu över. Skönt!

Rammstein och deras jättepenisar

Tyska industrimetalbandet som alltid chockar publiken lyckades i dag också. Bränder, eldbollar och sprutande jättepenisar bjöds det på. Av 50 000 personer på Bråvalla var säkert 48 000 personer på konserten. Showen var som man säger på tyska: wunderbar. 

Gaslight Anthem

Deras punkrockiga sound med sårbara texter i kombination med Brian Fallons intensiva stämma bjöd på en av dagens höjpunkter. 

Gammal som ung

Finns det något som skapar bättre stämning än när olika generationer möts? På Bråvalla är det en solklar blandning av alla åldrar som möts i sitt intresse för musik, från kids till vuxna som faktiskt minns Woodstocks storhetstid. Det skapar bra feeling. 

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!