1 av 10
Wilma Olsson, 14 år och kompisen Stina Fogelberg, 13 år från Göteborg gillade också Pastafavoriten
2 av 10
Wilma Olsson, 14 år och kompisen Stina Fogelberg, 13 år från Göteborg gillade också Pastafavoriten
– Vi tröttnade på hamburgare och ville ha en riktig måltid, sa tjejerna till Nyheter24 innan de pep iväg  för att se Håkan Hellström.
3 av 10
– Vi tröttnade på hamburgare och ville ha en riktig måltid, sa tjejerna till Nyheter24 innan de pep iväg för att se Håkan Hellström.
Klicka vidare för fler bilder
4 av 10
Klicka vidare för fler bilder
5 av 10
6 av 10
7 av 10
8 av 10
9 av 10
10 av 10

Ingen köttmarknad på Way Out West – vår guide i veggodjungeln

Way out West kör på i samma stil som förra året och utesluter kött ur festivalmenyn. För er som gått vilsna i "veggodjungeln" hjälper Festival24 dig ut med vår ultimata matguide.


Efter flera timmar med pumpande musik och flängande mellan olika konserter behövs riktigt bra käk. Häng med i matguiden för full koll när hungern tränger på. 

Ferdinands korv

Låt dig inte luras av namnet, det finns mer än bara korv, eller ja korv som i kött finns det ju inte alls, men ja ni vet. En "hamburgare" kostar 60 spänn och det bästa av allt är att det finns fri påfyllning av dressing. Win-win. Ferdinand har störst meny och bjuder på flera smaskiga rätter som falafel, vårrullar och thaigrytor. "Deluxe Meny" med stekt Haloumi med jordgubbar, turkisk yoghurt och färsk potatis cashar du in för 85 kronor. 

Festival24:s favorit: Pastafavoriten

Bästa festivalmaten lagar utan tvekan Way out West:s egna kock Mats Nordström. Pasta al Funghi med kantareller i krämig sås på en bädd av pastaskruvar serveras tillsammans med ruccola och cocktailtomater. Hade vi haft ett betygsystem skulle vi ge 5 av 5 möjliga festivalgafflar. Du hittar även pasta bolognese för samma pris: 70 kronor.

The Hungry Guru

Indien bjuder på sin bästa Tikki Masala - men 90 kronor är det aldrig värt. Tack, men nej tack.

Back a Yard - Jamaican Restaurant 

Är du sugen på soppa har Jamaica slängt ihop sin bästa linssoppa. Perfekt om du är trött på hamburgare eller för dig som har sträng festivaldiet. 

Tex Mex

Precis som det låter finns det massor av tacos att käka upp. Sojafärs, sallad, salsa och guacca med tortilla eller nachos - valet är ditt. 75 kronor kostar en tallrik. 

Langos

Självklart är Langosvagnen säkert på plats även i år. En Svensson med ost, vitlök, gräddfil och lök är ett säkert val för 75 pix.

Taqueria el Sombrero

Man tänker att man vet hur en Quesedillas ser ut, ni vet bröd, smält ost ovanpå och någon sörja inuti. Men nej, här friteras hela skiten. Festival24:s reporter var suspekt inställd och vägrade prova de friterade brödbitarna för 70 kronor, trots starka rekommendationer från en kollega. 

Jonsborgs

Svensk husmanskost! Hurra! Köttbullar och pannbiff med sval potatissallad står och lockar in dig i fällan. För när du väl är framme får du betala hutlösa 99 kronor. Sämst!

Smålandsrullar

Det här verkar vara varje festivalbesökares favorit. Kommentarer som "det var det bästa jag ätit" låter inte vänta på sig. En Smålandsrulle kan tyckas lite udda med kikärtspuré, ost, sallad, groddar och inlagd gurka men är tydligen oemotståndlig. Du köper en rulle för 70 kronor. 

Men är du trots allt sugen på kött så kan du gå 100 meter från festivalområdet och köpa dig en köttkorv. Korvgubben tycker själv att "det är rätt bra business". 

/
/
Mat
Senaste nytt

Festival24 tackar för sommaren med våra bästa bilder

2 Sep 2013, 17:12

Bildspel: Håkanfeber på Popagandafestivalen

31 Aug 2013, 22:01
Håkan Hellström satte P för Popaganda med ett fenomenalt framträdande. Här är bilderna från hans show.

"Hört om de som tältat för att stå längst fram"

31 Aug 2013, 19:57
När Håkan Hellström blev klar för Popaganda exploderade biljettförsäljningen. Vi har mött några av de fans som väntat längst för att se honom ikväll.

Amanda Fondell: Om fejkidentiteter, nya låten och att bli knäsvag

31 Aug 2013, 17:46
Amanda Fondell har precis fyllt 19 år. Trots sin unga ålder har hon redan hunnit vinna Idol, ställt upp i Melodifestivalen och i dagarna släppt singeln som ska sätta prägel på kommande plattan. Vi tog oss ett snack med henne.

Plaskig inledning på regningt Popaganda

30 Aug 2013, 21:28
Inledningen på Popagada var blöt men stämningen desto behagligare med artister som Kate Nash, MS MR och Noah and the Whale.

Är detta världshistoriens största festival-fails?

30 Aug 2013, 17:51
Tänk dig att du ska publiksurfa från ett hustak men att ingen tar emot dig. Multiplicera sedan den siffran med fem. Så många av världshistoriens största festival-fails har vi listat - och såklart vad man kan lära sig av dem.