Möhippa lekar och möhippa aktiviteter – här är tio att testa.
Möhippa lekar och möhippa aktiviteter – här är tio att testa. - Foto: Unsplash

10 lekar som passar perfekt på möhippan

Att välja roliga och minnesvärda aktiviteter eller lekar till möhippan kan vara ett klurigt uppdrag. Därför har Nyheter24 tagit fram tio lekar som passar perfekt på möhippan att inspireras av.


När en vän står på tröskeln till äktenskapet, är det en av de mest spännande tiderna i hennes liv. 

Och vad kan vara bättre än att göra denna speciella stund ännu mer minnesvärd med en möhippa fylld av skratt, kärlek och oförglömliga upplevelser?

Möhippa lekar och aktiviteter – vad ska man göra på möhippan?

Från skattjakter med en twist till musikala mästerverk, här presenterar Nyheter24 tio kreativa lekar och aktiviteter som garanterat kommer att höja stämningen och göra möhippan till ett evenemang som pratas om i åratal framöver.

Möhippa lek 1: Skattjakt

Ge bruden en oförglömlig dag genom att arrangera en skattjakt! Förbered ledtrådar som guidar henne från en plats till nästa. Kanske platser kopplade till speciella minnen, eller helt oväntade destinationer. På varje plats väntar en liten överraskning eller uppgift. Tänk på att skriva kluriga ledtrådar – det ska ju vara en utmaning!

Möhippa lek 2: Sanning eller konsekvens

Ett enkelt men skojigt sätt att skapa skratt och oväntade ögonblick. Låt bruden och gästerna välja: svara ärligt på en fråga eller utför en rolig utmaning. Förslag på frågor och utmaningar kan förberedas i förväg, eller komma spontant under kvällens gång.

Möhippa lek 3: Brudens Quiz

Hur bra känner gästerna egentligen bruden? Skapa ett roligt quiz om allt från barndomsminnen till roliga anekdoter. Den som får flest rätt kan belönas med en liten gåva eller äran av att kalla sig "Brudens bästa kännare"!

Möhippa lek 4: Modevisning med toapapper

En kreativ och skrattfylld aktivitet! Dela in gästerna i lag och utmana dem att skapa en "bröllopsklänning" av toalettpapper på en av lagmedlemmarna. När tiden är ute får varje "modell" visa upp sin klänning. Låt bruden vara juryn och utse en vinnare!

Möhippa lek 5: Skapa ett minnesalbum 

Ge bruden ett varaktigt minne genom att skapa ett album där varje gäst bidrar. Låt alla skriva ner sina bästa minnen, råd eller önskningar för framtiden. Det kan även kryddas med foton, teckningar eller små minnessaker. Albumet blir en ovärderlig skatt för bruden att bläddra i när möhippan är över.

Babyshower-guide: Så ordnar du den perfekta babyshowern

Möhippa lek 6: Fotouppdrag 

Kameror fram! Ge gästerna en lista med roliga och utmanande fotouppdrag. Det kan vara allt från "Ta en bild med en främling" till "Fota någon som gör en specifik pose". Bilder kan sedan delas på sociala medier med en unik hashtag, eller samlas i ett digitalt album som en kul påminnelse om dagen.

Möhippa lek 7: Bröllopslåten

Är ni redo att släppa loss er inre musikalitet? Dela upp gästerna i små grupper och ge dem uppdraget att skriva en kort sång eller rap om bruden. Det behöver inte vara perfekt – det viktigaste är att ha roligt! När alla är klara får varje grupp framföra sitt musikaliska mästerverk.

Möhippa lek 8: Kärleksbrev till framtiden

Låt bruden få en glimt av framtiden. Be varje gäst skriva ett brev till bruden och brudgummen att öppna på en specifik framtida bröllopsdag. Det kan vara önskningar, förutsägelser eller bara kärleksfulla ord. Samla breven i en vacker låda som bruden tar med sig hem.

Möhippa lek 9: Brudens mystiska resväska

Här kombineras skratt och gissningar. Förbered en väska fylld med roliga och oväntade föremål. Bruden får sedan dra upp ett föremål i taget och gissa vilken gäst som valt just det föremålet och varför. Ett roligt sätt att testa hur väl bruden känner sina vänner!

Möhippa lek 10: Bröllopsbingo

Gör möhippan interaktiv med ett spel bingo! Skapa bingokort med påståenden som "har dansat i regnet" eller "känner till brudens favoritsnacks". När gästerna hör eller ser något som matchar deras kort, kryssar de i rutan. Första person att få bingo kan få en liten överraskning.

LÄS MER: Svensexa? Så lyckas du med den – 10 enkla tips

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!