Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

George Clooney

1961 den 6e maj föddes George Timothy Clooney i Lexington i Kentucky, USA. Förutom skådespelare har George skrivit manus och regisserat filmer.


Clooneys genombrott var som Dr Ross i serien Cityakuten (orginaltitel ER). Hans karaktär var barnläkare och tittarna fick följa hans romans med en sjuksköterska. Efter detta tog karriären fart och han har totalt fått 61 priser varav 2 Academy Awards (Oscars galan), 1 Bafta och 5 Golden Globe. 


2014 gifte Clooney sig med Amal Alamuddin, en advokat som specialiserat sig inom mänskliga rättigheter och internationell rätt. De fick tvillingar den 6 juni 2017, en pojke och en flicka.


George har medverkat i flera reklamkampanjer och är bland annat ambassadör för Nespresso. Clooney är även FN-ambassadör och har gjort mycket humanitärt arbete. Han har bland annat gjort en dokumentär om flyktingarna i Darfur, startat donationsprogrammet Hope for Haiti Now som samlade in pengar för offren efter jordbävningen 2010.