Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Gucci Modehus

Gucci är ett modehus som ursprungligen är från Florens I Italien och grundades 1921av Guccio Gucci. Varumärket har både Haute Couture och Ready-to-Wear och är kända för sitt dubbla G monogram samt betselspännen. Inspirationen för stilen på Gucci kommer delvis från den engelska adeln och kombinerar med italiensk hantverkstradition. 

På 1990-talet blev Tom Ford designchef och tog Gucci till nya höjder, han efterträddes av Frida Giannini som var kvar till 2015. Efter en tid av dåliga resultat blev Frida ersatt av Alessandro Michele som tagit Gucci tillbaka till att vara ett av världens mest hypade lyxmärken.

Historien om Gucci är både fläckat av mord och familjeintriger men lyses upp av framgångssagor. Celebriteter som Audrey Hepburn och Grace Kelly har varit kunder hos Gucci och idag är stora namn som Blake Lively, Beyonce och Taylor Swift som bär det.