Ebba Busch slingrar sig undan all kritik

Ebba Busch har figurerat i en rad skandaler men besitter en närmst unik egenskap att skaka av sig kritik. En av hennes metoder är att kalla kritik för hatkampanjer och därför slippa bemöta kritiken. 

Exempelvis när hon blev kritiserad för att ha gjort minst sagt tveksamma uttalande i relation till HBTQI personer och Pride:

”Stockholm pride har inneburit en fortsatt sexualisering av samhället”.

”vår utgångspunkt är fortfarande att alla barn har en mamma och en pappa. Och därför är vår utgångspunkt fortfarande för familjen-mamma, pappa, barn och det är det bästa för sitt barn att växa upp med sin mamma och pappa”.

När hennes alldeles egna citat spreds i sociala medier viftade hon enkelt bort kritiken med att det minsann bara var dumheter och hat som riktats mot henne. 

Enkelt och smidigt. 

Till skillnad från Ulf Kristersson har Ebba också klarat sig undan nästan all kritik i SD-frågan. Trots att Ebba, precis som Ulf, gjort en U-sväng när det kommer till att samarbeta med SD. För 4 år sedan klargjorde Ebba i en artikel i GP att ett samarbete med SD inte var tänkbart inom de närmsta 20 åren.

4 år senare låter det helt annorlunda. Nu sitter Ebba i en regering som stöds av SD och i en intervju med SVD säger Ebba att hon på sikt är öppen för att sitta i regering tillsammans med SD. (Troligtvis betyder ”på sikt” i själva verket nästa mandatperiod då hon specificerat att det är just den här mandatperiod som SD inte kan sitta i regering). 

20 år var det va?

Ebba har även sagt att SD inte är ett rasistiskt parti. Något hon delvis tagit tillbaka. Hon fortsätter dock hävda att SD, sett strikt till partiprogrammet, inte är rasistiskt. 

4 snabba om Ebba:

1. Ebba är dömd för grovt förtal, ett brott hon erkände, i samband med husägartvisten.

2. Efter de så kallade påskkravallerna kritiserade Ebba polisen och undrade varför de inte sköt skarpt.

Varför har vi inte hundra skadade islamister, hundra skadade kriminella, hundra skadade upprorsmakare?”

3. 2015 sa Ebba i en intervju att det bör finnas en nollvision för aborter. Hon hävdar att hon står bakom abortlagstiftningen men inte det höga aborttalen.

4. Ebba har också drivit frågan att vårdpersonal ska kunna vägra att utföra aborter, så kallad samvetsfrihet.

Som för de flesta politiker finns det, som ni ser, gott om skäl att kritisera Ebba Busch. Fyll gärna på listan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.