Nyheter24
Annons

Enkla knepen: Så lyckas du med julskinkan

Publicerad: 23 dec. 2024, kl. 09:33
Följ knepen och lyckas med julskinkan. Foto: Hasse Holmberg / TT & Johan Nilsson/TT

Ska du bjuda på egen julskinka i år? Här kan du läsa om fyra enkla tips på hur du lyckas bäst med julbordsdelikatessen och hur du undviker den vanliga serveringsmissen.

Köttbullar, prinskorv, Janssons frestelse, och så givetvis julskinka är utan tvekan de populäraste komponenterna på julbordet. Men har du koll på hur du lagar skinkan till perfektion? 

Med över 25 år av erfarenhet vad gäller mat och julmatlagning ger matexperten Gunilla von Heland sina bästa tips på hur du lyckas, skriver Expressen.

LÄS MER:

Annons
Julskinkan är en klassiker på julbordet. Foto: Jessica Gow/TT

Så lyckas du bäst med julskinkan 

1. Skär inte bort allt fett på skinkan. Spara lite, cirka 1 centimeter, för att behålla saftighet och smak.
2. Undvik tjocka skivor julskinka. Skär i stället tunna skivor med skärmaskin eller en riktigt vass kniv. Då blir julskinkan godare.
3. Smaksätt griljeringen med någon krydda som passar till fläskkött, till exempel rosmarin, salvia, timjan eller kryddpeppar.
4. Låt inte skinkan stå framme för länge. När skinkan åker in och ut ur kylen och blir rumstempererad blir hållbarheten sämre fort. Skiva upp och ta fram en lagom mängd till frukosten.

Kommentarer

Du måste vara inloggad för att kunna kommentera eller svara på andra kommentarer.

Annons
Annons
Annons