- Foto: Pexels & Magnus Hjalmarson Neideman/SvD/TT

Saker som dina grannar klagar på – enligt uthyraren

Många har nog stört sig på en granne eller två. Men vilka störande aktiviteter är det som uthyrare får mest klagomål på? Nyheter24 har pratat med Isabelle Purits, kommunikationsansvarig på Qasa, för att reda ut det.


Det finns förstås en hel del olika anledningar att störa sig på sin granne. Men vissa orsaker är vanligare än andra. Nyheter24 har pratat med Isabelle Purits, kommunikationsansvarig på Qasa, som berättar om de vanligaste klagomålen som hyresvärdar får.

Saker din hyresvärd ogillar att du gör: "Inte ovanligt"

Saker som grannar klagar på 

Isabelle Purits berättar för Nyheter24 att de vanligaste klagomålen beror på:

  • Oljud 

  • Att husets gemensamma utrymmen inte respekteras

Detta ska man tänka på om man bor i hyresrätt

När man bor i hyresrätt finns det några saker att tänka på. Man kan till exempel inte förvänta sig att det ska vara helt lugnt och tyst. 

– När man bor nära varandra är det förstås viktigt att respektera varandra och ha förståelse för att människor har olika livssituationer och dygnsrytm. Med det sagt får man också ha överseende med sina grannar, säger Isabelle Purits.

Isabelle Purits ger förslaget att man kan komma överens med sina grannar om gemensamma regler, det kan också vara ett sätt att lära känna varandra.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Det ska du ALDRIG göra när du städar

8 Apr, 23:08

Så lyckas du flippa bostäder för miljoner: "Du behöver en av tre saker..."

7 Apr, 14:31
Maria Friström, 43, har flippat bostäder för drygt 50 miljoner kronor. I en intervju med Nyheter24 ger hon sina bästa tips till den som vill börja ägna sig åt flipping. – Fastighetsinvestering är simple, but not easy, säger hon.

Här är raserna som hundtränaren aldrig skulle köpa: "De är elaka"

31 Mar, 13:33
Att välja hundras bör göras med omsorg, det tycker i alla fall hundtränaren Jess. I ett klipp på Tiktok med över 8 miljoner visningar listar hon tre hundraser hon själv aldrig skulle köpa. – Det säger nästan sig självt, men det här är inte en hund, det är en maskin.

Ge ALDRIG detta till din hund – enligt veterinären: “Dödlig förgiftning”

21 Mar, 23:15
Catarina Eliasson, som är legitimerad veterinär på Agria, berättar i en intervju med Nyheter24 vad du aldrig ska mata din hund med om den svalt något olämpligt.

Det ska du alltid göra om din hund ätit något konstigt – enligt veterinären

19 Mar, 21:59
Hundar kan vara väldigt snabba med äta upp saker, även sånt som inte är bra för dem. Catarina Eliasson, legitimerad veterinär på Agria, berättar i en intervju med Nyheter24 vad du alltid ska göra om din hund ätit något konstigt.

Det ska du ALDRIG ge din katt – enligt veterinären

19 Mar, 17:08
I dagarna gick veterinären Sara Molin ut på sin Instagram och uppmanade alla kattägare att sluta mata sina katter med torrfoder. Här får du veta anledningen!