Man ser beskymrad ut
Arikson kan förlora vårdnaden om sin son och han fortsätter att leva som han gör. - Foto: Lyxfällan

Arikson, 33, festade upp 100 000 kronor – på en vecka

Arikson jobbar som kock i Stockholm och festar som om det inte fanns en morgondag. Nu har hans ex-flickvän fått nog och har ställt ett ultimatum. Om han inte skärper sig så blir det en vårdnadstvist om deras son.


Arikson, 33, spenderar 6-7 kvällar ute i veckan och festar järnet. Hans pengar går åt till alkohol och taxi hem och till klubben.

Ariksons ekonomiska problem började för tre år sedan då han upptäckte hur lätt det var att ta lån. Han började ta stora lån och krediter då han festade upp sin lön. På så vis byggde han snabbt upp ett stort berg av skulder.

Arikson bor idag granne med sin ex-flickvän och deras gemensamma son. Trots att de bor så nära så tillbringar Arikson ändå mycket tid på klubben, istället för med sin son. Nu har hans ex-flickvän Isabelle fått nog och ställt ett ultimatum.

– Om han inte ändrar sin livstil och slutar att festa varje dag så kommer jag att gå till domstolen och begära ensam vårdnad om vår son, säger Isabelle i programmet.

Arikson drömmer om att resa till Kapstaden och hälsa på sin familj med sin son men skulderna är alldeles för stora för att det skulle finnas en chans till det. Arikson har enorma skulder både hos inkasso-företag och Kronofogden. Dock så vågar han inte öppna skuldbreven som ramlar ner i brevlådan. 

Isabelle berättar i programmet att Arikson har fem kreditkort och har festat upp 100 000 kronor på en vecka. 

Varje månad går han back cirka 17 000 kronor.

– Jag känner nu att det är en katastrof, säger Arikson. 

Även om Arikson har ett berg av skulder och kan bli av med vårdnaden av sin son så stormar han ut när Lyxfällan är där för att hjälpa honom på benen igen. 

Vill du se hur det gick för Arikson? Kolla i klippet ovan.

Ni kanske såg förra veckans Lyxfällan? Jerry, 25, hyrde bilar för 153 000 kronor – trots att han inte hade pengar till det. Här kan du läsa mer om det.

Lyxfällan sänds tisdagar 20.00 på TV3, Viafree och Viaplay.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Har du tagit lån?
Tack för din röst!
Senaste nytt

Bostadshus beskjutet i Norrköping

Jättekran på plats vid rasade bron

1 timme sedan
Arbetet har inletts för att rensa upp och så småningom återställa bron i Baltimore som kollapsade i veckan. Till sin hjälp har arbetarna en av USA:s största kranar.

Polisen i Malmö rapporterar om rån väpnat

2 timmar sedan
"Pildammsstaden. Personrån utomhus.", skriver polisen på sin hemsida.

Äldre man död i trafikolycka

2 timmar sedan
En man i 75-årsåldern har omkommit i en olycka på en länsväg norr om Kalmar, uppger polisen. Mannen färdades på en cykel som kolliderade med en bil.

USA uppges skicka bomber till Israel trots oro

3 timmar sedan
USA:s regering har de senaste dagarna i tysthet godkänt att stridsflyg och krigsmateriel ska skickas till Israel, trots att president Joe Biden offentligt intensifierat kritiken mot Israels krigföring i Gaza.

Polisen i Malmö rapporterar om rån övrigt

3 timmar sedan
"S:t Knuts torg. Personrån utomhus.", skriver polisen på sin hemsida.