Stockholm

Lars Winnerbäck

Lars Winnerbäck föddes den 19 oktober 1975 i Stockholm och är en svensk sångare och låtskrivare. Några av hans mest kända låtar är "Om du lämnade mig nu", "Småstadsprat", "Elegi" och "Kom änglar". Winnerbäck har släppt mer än 10 album genom tiderna. Sångaren är gift med skådespelaren Agnes Kittelsen sedan 2016. Han har en son från ett tidigare förhållande som är född 2004.


Hans musikkarriär började med bandet Snoddas där även Staffan Palmberg, Anders Johansson och Tomas Öhman var med. 1994 gav Winnerbäck ut sin första solodemo "...och mina damer och herrar". Han startade ett eget skivbolag 1996, men två producerade skivor senare lades skivbolaget ned.


Winnerbäck bildade musikgruppen "Hovet" där han handplockade musiker för att vara en del av hans kompband. Låtskrivaren har gjort samarbeten med bland annat Melissa Horn, Miss Li och Per Gessle.


Winnerbäck har producerat Elin Sigvardssons album "Saturday Light Naive" och Lisa Ekdahls album "Olyckssyster” och "Pärlor av glas". Han har även illustrerat barnboken "Stig tittar ut" som är skriven av Ann-Christine Magnusson.


Under hösten 2016 till och med våren 2017 turnerade musikern med den akustiska turnén "Vi var där". United Stage har bekräftat att det kommer släppas en dokumentär om sångaren under hösten 2017.


Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.