Stockholm

Lisa Ajax

Svenska sångerskan Lisa Ajax föddes 13 augusti 1998 i Järfälla utanför Stockholm. Hon slog igenom tack vare sin medverkan i Idol 2014, som hon även vann.


Lisa började sjunga redan som barn och gick hos sångpedagog när hon var bara sex år gammal. Sedan dess har hon varit med i flera sångtävlingar, både i Sverige och utomlands. Första gången hon dök upp i rutan var i Lilla Melodifestivalen 2012 när hon tävlade med låten "Allt som jag har".


Tidigare har Lisa varit en del av gruppen Helges All Stars, med andra stora artister som Zara Larsson, Amy Diamond, Molly Sandén, Erik Rapp och Alice Svensson.


Lisa har själv sagt i intervjuer att hon hon alltid har drömt om att söka till Idol så snart hon fyllde 16 och att hon siktade på att vinna hela tävlingen. Den målmedvetna planen visade sig ju ge helt perfekt resultat.


Vinnarlåten i Idol 2014 blev "Unbelievable" och i samband med det blev Ajax den yngsta vinnaren någonsin av svenska Idol, tätt följd av Agnes Carlsson och Amanda Fondell som också var 17 år när de vann Idol 2005 och 2011.


Sedan Idol-vinsten har Lisa släppt singeln "Love Run Free" och även medverkat i Melodifestivalen 2016 och 2017.


År 2016 deltog hon med bidraget "My Heart Wants Me Dead" som kom på 7:e plats i finalen. Året därpå tävlande hon med låten "I Don't Give A" som kom på 9:e plats i finalen. Låten fick en hel del uppmärksamhet för att den innehöll ordet "fuck", vilket fick ändras till "damn" när den skulle framföras för internationella juryn. Under tävlingen pekades Christopher Martland i De vet du ut som Lisas fling men blev aldrig riktigt bekräftat.

Sedan kom 2019 och då var Lisa Ajax redo att ställ upp för tredje gången i den prestigefyllda tävlingen. Hennes bidrag hette "Torn" och hon framförde den i den fjärde deltävlingen.

Tyvärr gick inte Lisa Ajax hela vägen direkt, men efter att ha slagit ut Martin Stenmarck i andra chansen så fick hon en biljett till finalen som avgörs den 9 mars.

Lisa Ajax.
Lisa Ajax. Bildkälla: @lisaajax / Instagram

Du hittar Lisa Ajax på Instagram under namnet lisaajax där hon har närmare 300 000 följare.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.