Fröken Snusk säger att hon är besviken på sig själv.
Fröken Snusk säger att hon är besviken på sig själv. - Foto: Jonas Ekströmer/TT

Fröken Snusk: Jag är besviken

Fröken Snusk var en hårsmån från att gå till final i Melodifestivalen. Men Jay Smith knep platsen trots samma poäng och nu kritiseras SVT för upplägget i kvalfinalen. Kanske ska de kika över det en vända och se om det behöver ändras till nästa år, säger hårdrocksduon Scarlet, som hamnade fyra.


Fakta: Så blir startordningen i finalen

1. "When I'm gone" – Maria Sur

2. "Back to my roots" – Jay Smith

3. "Awful liar" – Lisa Ajax

4. "Heroes are calling" – Smash Into Pieces

5. "Give my heart a break" – Cazzi Opeia

6. "Light" – Annika Wickihalder

7. "Unforgettable" – Marcus & Martinus

8. "It’s not easy to write a love song" – Dotter

9. "Que sera" – Medina

10. "Dragon" – LIAMOO

11. "Effortless" – Jacqline

12. "Happy that you found me" – Danny Saucedo

Även Fröken Snusk, som i slutändan fick samma poäng som Jay Smith, uttrycker besvikelse.

— Ja, jag är lite besviken. Det känns surt. Det är klart att man hade velat gå längre, säger hon.

"Fördel"

Samtidigt vill hon inte kritisera sättet som SVT har utformat kvalfinalen, där 30 minuters extra kvalsändning hakats på den sista deltävlingen.

— Självklart så kan det vara en fördel att få köra sitt nummer live. Men jag känner inget agg mot SVT, de är grymma. Jag är mest besviken på mig själv.

Jay Smith och Annika Wickihalder kom fyra respektive trea och fanns därmed färskt i tittarnas minne – medan övriga åtta ditresta deltagare fick nöja sig med 40 sekunders video.

Anders Wistbacka säger att det är tittarna som bestämmer.

Melodifestivalens projektledare Anders Wistbacka säger efter finalkvällen till TT att det inte är något som man har tagit med i beräkningen när man har utformat kvalfinalen.

— Det är tittarna som bestämmer. Jag har ju fått den här frågan innan också och det jag kan konstatera är att det var enormt nära att Fröken Snusk tog sig till final.

Kommer ni att se över upplägget inför nästa år?

— Vi kommer att utvärdera säsongen efteråt som vanligt. Men det röstades så att det stod härliga till under de minuter då man kunde rösta i kvalfinalen. Så att tittarna tyckte om det, det kan jag säga redan nu.

Scarlet, Thirsty och Gunilla Persson i greenroom under kvalfinalen.

En dag tidigare

Åtta artister som kommit trea och fyra i tidigare deltävlingar befann sig under lördagen i Karlstad utan att ens få framföra sina låtar.

Scarlet, som kom fyra i deltävlingen i Eskilstuna förra veckan, säger att de till och med åkte till Värmland en dag tidigare för att njuta så mycket som möjligt av Melodifestivalen-bubblan.

— Vi ville kolla på repen och känna in stämningen. Det känns faktiskt inte som att vi åkte hit i onödan. Men visst hade det varit kul att få köra numret en gång till, det tror jag att alla tycker, säger Scarlet.

TT
/
/
/
/
SVT
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Han är P2:s nya klassiska artist

De leder Grammisgalan

Ett av Sveriges vassaste humorpar leder årets Grammisgala. För Marie Agerhäll och Jesper Rönndahl är samarbetet hemtamt, men sammanhanget helt nytt.

Därför försvinner "Hotell Romantik" från rutan – SVT om programmets framtid

igår 21:47
Under söndagen sändes sista avsnittet av "Hotell Romantik", säsong två. Här är SVT:s besked om programmets framtid.

Filmfotograf dog – vapenansvarig får fängelse

igår 20:16
Hanna Gutierrez Reed, som var vapenansvarig under inspelningen av "Rust", döms till ett och ett halvt års fängelse, rapporterar amerikanska medier.

Allt om Alexandra Nilsson: Podd, pojkvän och tiden som Kissie

igår 15:17
Alexandra Nilsson är en svensk influencer och tidigare bloggare. Men hur mycket vet du egentligen om henne? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Alexandra Nilsson.

Jeremy Clarkson chockar med bild från Sverige: "Jag trodde aldrig..."

igår 15:13
Jeremy Clarkson och hustrun Lisa Hogan besökte Sverige och Danmark – och en bild från parets semester väckte starka reaktioner hos de engagerade följarna...