Pannkakor är barnsligt gott och något man aldrig tröttnar på. De är lika goda med färska bär, sylt och grädde som med lönnsirap och bacon eller svampstuvning och ost.
Pannkakor går att äta både kalla och varma och till alla dagens måltider. Vid festligare tillfällen kan man även göra en pannkakstårta.
Vanliga misstaget när du steker pannkakor
Men även om pannkakorna är barnsligt goda och lätta att göra, så gör många ett stort misstag när de steker pannkakor, som påverkar hur de blir, vilket även Allt om mat rapporterat om.
Många är nämligen lite väl snabba med att sätta igång med stekningen när smeten väl är klar, vilket kan göra att de blir lite degigare och inte så lätta och frasiga som man vill.
Det måste du göra för perfekta pannkakor - varje gång
För perfekta pannkakor bör man låta smeten svälla och vänta minst tio minuter innan man börjar steka.
– En klassisk miss är att man har för bråttom med att börja steka. Smeten ska svälla en stund och stekpannan ska hinna bli jämnt uppvärmd. Sedan vänder många pannkakan för snabbt, då går den lätt sönder. Därför måste man ha kontroll på värmen. På högsta värmen blir den lätt bränd innan den är färdigstekt. Sänk till medelvärme eller strax över innan du börjar steka, säger Gunilla von Heland, matexpert på Allt om Mat, till tidningen.