Potatis är en råvara som går att äta i många olika former och varianter. Man kan äta stekt potatis, potatiskroketter, hasselbackspotatis, råraka, potatisgratäng, potatismos, potatissallad och pommes frites.
Det kanske mest klassiska sättet att äta potatis är att äta den kokt. Men visste du att du med ett enkelt knep kan förvandla din kokta potatis till en smaksensation?
Därför ska du sluta koka potatis i vatten
De flesta kokar sin potatis i vanligt vatten, vilket i sig inte är fel. Men vill man ge potatisen en rikare smak och mer karaktär är ett tips att koka potatisen i buljong, det skriver den polska sajten Kobieta.
Genom att koka sin potatis i buljong istället för vatten får den en djupare smak. Det går bra att välja antigen en grönsaksbuljong eller köttbuljong, beroende på vad man föredrar.

Kommer ta potatisen till nästa nivå
Skalar man potatisen innan man kokar den i buljongen kommer smaken tränga in ännu djupare. En potatis kokt i buljong är även en perfekt bas för potaispuré eller mos, och kommer garanterat att imponera på gäster och familj.
Vill man ha en klassisk smak kan man även addera lite kryddor som timjan eller oregano. Dessa små detaljer kommer ta potatisen till nästa nivå och du kommer aldrig vilja koka den i bara vatten igen.





