Stockholm

Mallorca

Mallorca - medelhavets pärla

Ska du resa till Mallorca med familjen, med kompisgänget, eller bara du och din respektive. Tänker du kanske att det vore kul att kombinera din egen resa istället för att boka en charter. Större frihet att bestämma själv när, hur länge, vilka tider ni reser och vart någonstans ni ska bo. Det kan kännas lite mycket, då utbudet är stort och det du har att gå på kanske är några rekommendationer från vänner, eller kollegors tidigare resor. Klart att charter är bekvämt, men det är absolut inte riskfritt. Charter är som en påse lösgodis som någon annan plockat ihop åt dig. Dina bästa godbitar kanske inte finns med och det finns en del som du ogillar i botten, men i det stora hela så blir du nöjd.


För många är det själva planerandet som är det roligaste. Googla, läsa recensioner, fundera ut vad som är viktigast på din resa och se till att spendera dina pengar på rätt saker. Det viktigaste och kanske svåraste med att kombinera sin egen resa kan vara att hitta rätt pris för kortast flygresa, med de bästa flygtiderna. Skall du spendera en weekend i Palma, så lägg lite mer pengar för att få bra flygtider, så att du kan utnyttja tiden på bästa sätt och inte är helt slut när du kommer fram. Att ta sig från flygplatsen i Palma är en baggis, det går taxi och lokalbussar direkt utanför och det finns tillgång till hyrbilar.


Familjesemester på Mallorca

Res i lågsäsong! Det finns för- och nackdelar med alla årstider, den tidiga våren på Mallorca är helt underbar, mandelträden börjar blomma redan i februari, men vädret kan vara ostadigt och kallt. Senare in på våren i maj, så skiner solen på en klarblå himmel och dagstemperaturen går ibland över 20 grader, men det kan vara ganska kallt i havet. I slutet av september, början av oktober är det fortfarande sommar på Mallorca, havet är varmt och det finns mer plats på stränderna, en härlig tid för den som söker efter en avkopplande semester.


Kompisgänget på weekendresa

För en weekendresa med vänner till Mallorca så rekommenderar vi den kosmopolitiska storstaden i miniatyr, Palma. Varför inte lägga lite extra pengar på hotellet denna gång. De senaste åren har det tillkommit många lyxiga boutiquehotell i citykärnan. Börja morgonen med en gourmet frukost på hotellet och ta en promenad runt kvarteret för att ta in atmosfären.

För dig som vill komma iväg en bit längre rekommenderar vi en tågresa till Soller. En skumpig tur genom härligt landskap och 13 tunnlar. Väl i Soller kan man åka vidare med spårvagn ner till Puerto Soller med många restauranger och en sandstrand. Om du istället vill röra lite mer på dig, varför inte hyra cyklar på hamnpromenaden i Palma de Mallorca. Härifrån finns det en cykelväg österut längs strandpromenaden hela vägen till Arenal. Ta turen i etapper och upptäck mysiga strand stopp och kaféer på vägen.

Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.