En miniatyrväska med Louis Vuitton-design auktioneras ut nu och uppskattas gå för ungefär 170–270 000 kronor.
En miniatyrväska med Louis Vuitton-design auktioneras ut nu och uppskattas gå för ungefär 170–270 000 kronor. - Foto: Courtesy of MSCHF

Mikroskopisk handväska auktioneras ut – för 170 000 kronor

Sugen på att utmana modetrender och plånboken samtidigt? Då kanske "Microscopic Handbag" är något för dig – en Louis Vuitton-inspirerad handväska som är lika liten som ett sandkorn.


"Microscopic Handbag" är namnet på den lilla 3D-printade handväskan som nu är till salu. Bakom designen står MSCHF, ett konstkollektiv baserat i New York. De har tidigare släppt flera kontroversiella produkter, bland annat ett par sneakers som påstods innehålla en droppe mänskligt blod, skriver Aftonbladet.

Väskan är en miniatyrversion av Louis Vuittons populära "Onthego"-väska som lanserades 2019. "Microscopic Handbag" kommer dock inte från ett officiellt samarbete med Louis Vuitton, då MSCHF inte har fått något tillstånd att använda det franska modehusets design.

En känga mot köphets

Huruvida "Microscopic Handbag" är en bra eller dålig investering, är upp till betraktarens ögon. Men ståndpunkten verkar i alla fall vara att den snarare är ett konstverk än en accessoar, skriver Aftonbladet. 

Enligt MSCHF är den lilla väskan, vars detaljer endast kan ses genom ett mikroskop, en pik mot hur mycket pengar folk är villiga att lägga på väskor.

Här kan du se väskan med egna ögon

Är du sugen på att se den verkliga storleken på "Microscopic Handbag"? Då kan du besöka utställning som pågår mellan 20–24 juni på 8 Avenue Matignon-galleriet i Paris

Och om du vill bli den nya ägaren av den pyttelilla väskan kan du försöka buda på den i en kommande auktion. Budgivningen har redan börjat och hålls i artisten Pharrell Williams auktionshus Joopiter fram till den 27 juni. Just nu är budgivningen uppe i 15 000 dollar, vilket är ungefär 170 000 svenska kronor.

Väskan är ett samlarobjekt, vilket innebär att priset mycket väl kan sticka iväg. 

Väskan såld – för mer än en halv miljon kronor

På onsdagen avslutades auktionen för den knappt synbara handväskan och prislappen landade på hela 63 000 dollar, det vill säga 686 792 svenska kronor, skriver CNN.

Nyheter24 hälsar grattis till den nya ägaren av "Microscopic Handbag"!

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!