Mest läst

13 kändisar som visat sina bröst – och samtidigt är feminister

Dessa kändisar har visat upp nakna delar av sin kropp och de är fortfarande feminister. Foto: Felicia Aveklew, Emma Watson och Zara Larsson.
Dela på Pinterest
Jo, du kan visa upp dina bröst, din kropp, din rumpa eller hela din nakna kropp – och fortfarande vara en feminist.

Idag är det internationella kvinnodagen – en dag då vi ska hylla kvinnor världen över. Att vara feminist borde vara en självklarhet, men tyvärr ser verkligen inte ut så för många.

Det har inte gått många dagar sedan Emma Watson blev ifrågasatt då hon poserar utan behå och visar sina bröst på ett tidningsomslag – något folk tyckte var konstigt då hon samtidigt kallar sig feminist och kämpar för kvinnors rättigheter.

Den senaste tiden har flertal debattartiklar skrivits om just detta, att kvinnor inte borde visa upp sina nakna kroppar på sociala medier – för att det bidrar till objektifiering, kroppshets och antifeminism.

Men, här har vi samlat 13 kändisar som har visat upp sina bröst – och lyckats vara feminister samtidigt. Det är ju inga konstigheter alls, det är ju bara bröst.

1. Molly Sandén

Hon sparkade alla män från sitt team för att hon ville förändra den mansdominerade musikbranschen. Hon är en förebild för många unga och är en stolt feminist. Här visar hon upp sina bröst på Instagram – inget konstigt alls.

2. Ashley Graham

Hon är en bikinimodell som gärna visar upp sin härliga kropp. Hennes feministiska uttalanden syns alltid i media världen över och hon bryter norm efter norm. Här poserar hon för Sport Illustrator – konstigt? Nej.

3. Tove Lo

Musiktstjärnan som skriker girl power. Hon visar gärna upp sina bröst på såväl röda mattan som på scen. Hon står för allt feminismen gör – och hon har ett par bröst. Det ni!

Tove Lo är en av de kändisar som vill #freethenipple Bildkälla: TT

4. Amanda Winberg

Hon slog igenom i Idol och sedan dess har hon gjort succé med sin Girl Power-attityd. Här postade hon en bild på sina bröst. Märkligt eller fel? Verkligen inte.

5. Joy M'Batha

Det råder inga tvivel om att den här power-kvinnan är feminist. Hon gör statements i både låttexter, scenspråk och sitt vardagliga liv. Såhär såg hon ut på scen – och vi ÄLSKAR det.

6. Rihanna

Hon är feminist, hon är grym, hon är power och hon är rätt så naken på den här bilden.

7. Stina Wolter

Hela Stinas Instagramflöde är bara håll käften-bra och hon står alltid, alltid, alltid, upp för kvinnors rättigheter. Snart gör hon debut i Let's Dance och vi får mer feminism i tv-rutan. Här visar hon upp sina bröst – och är hon mindre feminist för det? Nej.

8. Zara Larsson

Här har vi en modern, ung och helgrym feminist som gärna visar upp sina bröst på Instagram. Någon som tvivlar på att hon är feminist för det? Nej.

Zara Larsson visade sin bröstvårta på Instagram och är en av vår tids mäktigaste feminister. Girlpower! Bild: Instagram/Zara Larsson

9. Emma Watson

Hennes karriär de senaste åren har liksom gått ut på att kämpa för kvinnors rättigheter. Både inom FN och via hennes sociala kanaler. Så här såg modellbilden ut som har kritiserats av många. Varför? Jo, för att de som kritiserar har noll koll.

10. Miley Cyrus

Hon visar gärna upp brösten hit och dit och står fortfarande för alla kvinnors rättigheter. Miley äger, bröst äger.

Miley Cyrus är också en av de mäktigaste feministerna i modern tid. Bild: Youtube.

11. Felicia Aveklew

Hon visar upp sin "GRL PWR" tatuering som sitter bredvid hennes bröst. Så FET tatuering.

12. Beyoncé

Queen B har inga problem med att visa upp sin kropp på bilder, på scen eller på sociala medier. Men vi alla vet att hon är feminist, eller hur?

Bildkälla: Instagram/Beyoncé

13. Lena Dunham

Den här kvinnan är så mycket superpower så det finns inte. Här visar hon upp sina bröst, med ett par nipplecovers på.

Så, summan av detta? Jo, feminister kan också visa upp sina bröst på internet. För feminism handlar inte om vad du ska – eller inte ska göra. Det handlar om att du gör vad fan du vill.

Peg Parnevik har också visat sina bröst på Instagram. Se varför hon gjort det i videon nedanför.