Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

inredning - Nyheter, artiklar, reportage och video

Inredning är en form utan interiörkonst som betyder att en inredningsarkitekt eller annan person använder sig av möbler, prylar, färg och andra föremål för att möblera och dekorera ett bostadsrum eller annat interiör. Ordet kommer från franskan, intérieur.  Inom begreppet inredning ingår möbler som bland annat soffor, lampor, sängar, kuddar, mattor, tavlor, krukor, stolar, bord och så vidare. Utöver det ingår även tapeter, tyger, belysning och inredningsdetaljer.


Samtliga olika inredningsstilar har en viss prägel som fungerar optimalt i sin miljö. Man räknar även in olika metaller, träslag och färger inom termen. Det finns många TV-program som handlar om just inredning där snickare, målare eller hantverkare demonstrerar sina färdigheter.


När det kommer till inredningstrender så påverkas de av övriga trender i omvärlden. Miljö och hållbarhet är ledord som fortsatt kommer påverka hur vi inreder våra hem framöver.