Mest läst

Bråvalla lägger ner helt och hållet – Lollapalooza tar över 2019

Dela på Pinterest
Igår kom beskedet att festivalen Bråvalla lägger ner helt och hållet – detta på grund av att den nya världskända festivalen Lollapalooza tar över istället.

Förra året kom festivalen Bråvalla med nyheten att 2018 blir en sommar utan festival. Detta på grund av alla sexualbrott som anmäldes tidigare år. Men igår kom ytterligare ett bakslag – festivalen läggs nu ner helt och hållet. 

"Kära vänner, det blir inget mer Bråvalla. Efter fem festivaler, 250 000 besökare, 349 artister och otaliga minnen för livet vill vi tacka alla er som dansat, skrattat och levt Bråvalla. Det är för just er vi har gjort den här festivalen", skriver festivalen på Instagram.

Bildkälla: Instagram/bravallafestival

2019 var det tänkt att Bråvalla skulle slå upp portarna igen men efter att den världskända festivalen Lollapalooza meddelat att de kommer till Sverige så väljer Bråvalla att avsluta sina festivaler för gott. Orsaken? Lollapalooza la festivalen i Stockholm exakt samma datum som Bråvalla, det skriver Aftonbladet.

"Det finns många orsaker bakom det här svåra beslutet. Framför allt handlar det om saker som att boka de artister ni allra helst vill se och samtidigt se till att alla får den bästa möjliga upplevelsen under festivalen. Vi vill inte göra något som vi inte till hundra procent vet kommer att leva upp till era höga förväntningar", skriver Bråvalla på Instagram.

Bildkälla: Instagram/lollapalooza

Så, istället kommer alltså den stora amerikanska festivalen Lollapalooza slå upp portarna för tvådagarsfest på Gärdet i Stockholm. Tidigare har den varit i USA, Chile, Brasilien, Tyskland och i sommar även Frankrike. Men 2019 är det alltså Sveriges tur.

I år hålls den i Chicago och Paris, där artister som The Killers, Travis Scott, Bruno Mars och The Weeknd uppträder. Så vi kan ju tyvärr förstå att konkurrensen för Bråvalla blev lite för stor.

Mer:

30 saker du måste ha på din bucket list under sommarlovet 2018

Gilla Modette på Facebook!