Mest läst

Det här händer om du dricker citronvatten varje dag

Citronvatten. Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Dricker du varmt eller kallt citronvatten varje dag? Då borde verkligen läsa det här.

Att starta dagen med ett glas citronvatten är inte så dumt trots allt. Det har flera fördelar och går att dricka både kallt och varmt – samt med koncentrerad citronjuice och färskpressade citroner. Vi listat sex saker som händer i din kropp om du regelbundet dricker citronvatten.

1. Din hy får ett extra glow

Citrusfrukter innehåller massvis med C-vitaminer som kan hjälpa mot rynkor, solskador och pigmentförändringar, samt att det ger dig ett extra glow

Bildkälla: Unsplash

2. Din matsmältning ökar

Om du regelbundet dricker citronvatten så kommer din matsmältning att förbättras. Detta för att citron ökar produktionen av galla som bryter ner mat och fett.

3. Din koncentration blir bättre

Behöver du få ett skarpare minne eller bättre koncentration? Då kan citronvatten vara perfekt för dig. Då det innehåller höga halter av kalium och magnesium, som får ditt nervsystem och hjärna att fungera lite bättre.

Bildkälla: Unsplash

4. Din andedräkt blir bättre

Att gurgla citronvatten är ett gammalt husmorsknep för dålig andedräkt. Att då regelbundet dricka citronvatten bidrar till att få en bättre andedräkt, hela tiden.

5. Ditt immunförsvar höjs

C-vitamin är ett naturligt ämne som kan få infektioner och inflammationer att försvinna, då det är antiinflammatoriskt. 

Bildkälla: Unsplash

6. Ditt sötsug kan minska

Citroner ökar inte bara din matsmältning, utan bidrar också till minskat sötsug. Detta för att citroner innehåller mycket fibrer.

Mer:

Därför ska du aldrig ta citronvatten i ansiktet

Gilla Modette på Facebook!