Mest läst

Så mycket skattepengar går till Meghan Markle och prins Harrys hus

Meghan Markle och prins Harrys hus har renoverats. Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Meghan Markle och prins Harry har renoverat huset i Frogmore cottage. Nu avslöjas det hur mycket skattepengar som går till husrenoveringen och det kungliga parets säkerhet.

När vi senast hörde från prins Harry och Meghan Markle handlade nyheten om bebislyckan och människor världen över välkomnade deras son Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Paret har efter födseln tackat för de fina grattishälsningarna och stödet de har fått under graviditeten – och nu påbörjar de livet som en liten familj. 

Renoveras för miljonbelopp

Meghan Markle och prins Harry har tidigare berättat att de ska flytta in till Frogmore cottage – ett hus som ligger 45 minuter från centrala London. Nu skriver The Daily Mail att de spenderade hela tre miljoner dollar (uppåt 28 miljoner svenska kronor!) av skattepengarna för att renovera det nya hemmet – ett hus som också kräver sin säkerhet. 

Enligt den brittiska tidningen ska även Meghan och prins Harry ha spenderat 750 000 pund (nästan nio miljoner svenska kronor) på säkerhet för att betala för 20 officerare från Met Police och Thames Valley Force som ska vakta huset. En hel del, eller hur?

Här är prins Harry och Meghan Markle nya hem. Foto: Stella Pictures
Foto: Stella Pictures

Att vara kunglig kommer med både för- och nackdelar och på grund av mycket uppdrag behöver paret givetvis även en nanny. Tidigare berättade de brittiska kungligheterna att de sökte en person – och avslöjade hur hög lönen kan bli. Ta reda på summan i videon nedan.

Mer:

Här är Meghan Markles dubbelgångare Tiffany Smith