Mest läst

Hampus Israelsson från Idol – 5 saker du vill veta

Hampus Israelsson sjunger i Idol 2019. Foto: Karin Wesslén / TT
Dela på Pinterest
Hampus Israelsson ser du nu i fredagsfinalerna i Idol 2019. Men hur gammal är killen från Dalarna egentligen, och vad jobbar han med annars? Ta reda på fem saker här.

Hur gammal är han och var kommer han ifrån?

Hampus är 21 år gammal och kommer från Falun i Dalarna.

Vad jobbar Hampus med?

I ett klipp från TV4 berättar Hampus att han arbetar med kundtjänst, men att den stora drömmen är att bli artist och jobba med musik.

Hur var hans audition i Idol?

Under sin första audition sjöng Hampus "Gonna Love Ya" av Avicii där han framför allt tog Kirsti med storm där hon fick ett "halleluja-moment". Under slutaudition sjöng Hampus "Always Remember You" av Lady Gaga, men där blev framträdandet inte lika lyckat som tidigare.

Som tur var lyckades Hampus trots allt knipa en plats till fredagsfinalerna. Han blev nämligen en av juryns wildcard under kvalfinalen!

"Jag vet inte vart jag ska börja, det är så sjukt svårt att ta in allt det här men jag vill tacka varenda en av er som lagt eran röst på just mig ikväll, det är ovärdeligt och jag uppskattar er så otroligt mycket", skriver han i ett Instagram-inlägg.

Foto: TV4/ Idol

Vad heter Hampus från Idol på Instagram?

Under namnet @hampusisraelsson hittar du Hampus. Just nu består flödet till stor del av bilder från hans Idol-resa.


En annan deltagare som tagit sig vidare till fredagsfinalerna i Idol 2019 är Dao Di Ponziano. Visste du att hon faktiskt har skådespelat som barn? Se mer om henne i videon! 

Mer: 

5 saker om Ellie Lilja från Idol 2019