Mest läst

4 trendiga hemmadrycker du kommer att älska – så gör du dem

Dela på Pinterest
Trenden med fluffiga hemmadrycker växer sig större och större och visst ser det alldeles magiskt goda ut? Här är recept på 4 hemmadrycker du kan göra hemma!

Den virala trenden att göra Dalgona Coffee startades på Tiktok under 20020 och består av att göra ett fluffigt kaffeskum som läggs ovanpå ett kallt glas mjölk. Sedan dess har allt fler trendiga hemmadrycker blivit populära. Här har vi listat receptet på fyra stycken som vi inte kan få nog av!

1. Dalgona Coffee

Du behöver: 4 matskedar snabbkaffepulver, 4 matskedar strösocker, 4 matskedar kokande vatten och 4 deciliter mjölk (havre- eller mandeldryck går också bra). 

Så gör du: Häll i snabbkaffe, socker och hett vatten i en bunke. Vispa med elvisp i cirka två till tre minuter till det blir ett fluffigt skumt. Häll sedan upp ett glas mjölk med isbitar och toppa med kaffeskummet. Rör om och njut!

Foto: Ruslan Galiullin/Shutterstock.com

2. Matcha Dalgona Coffee

Du behöver: 4 matskedar matchapulver, 4 matskedar strösocker, 4 matskedar kokande vatten och 4 deciliter mjölk (havre- eller mandeldryck går också bra). 

Så gör du:  Häll i matchapulver, socker och hett vatten i en bunke. Vispa med elvisp i cirka två till tre minuter till det blir ett fluffigt skumt. Häll sedan upp ett glas mjölk med isbitar och toppa med kaffeskummet. Rör om och njut!

Foto: Svetlana Cherruty/Shutterstock.com

3. Whipped Nutella

Du behöver: 1 matsked Nutella, 1 deciliter vispgrädde och cirka 4 deciliter mjölk (havre- eller mandeldryck går också bra).

Så gör du: Vispa upp Nutella tillsammans med vispgrädden tills du får ett fluff. Dekorera kanten på ett glas med Nutella och klicka även i lite i botten. Fyll sedan glaset med mjölk och is. Häll sedan på skummet ovanpå och rör om. Vill du ha lite extra sötma kan du klicka på lite vispad grädde ovanpå!

Foto: nrqemi/Shutterstock.com

4. Vispad jordgubbsmjölk

Du behöver: 1 tesked sötat jordgubbspulver (exempelvis Nesquick Strawberry från Nestlé), 4 teskedar vispgrädde och cirka 4 deciliter mjölk (havre- eller mandeldryck går också bra).

Gör så här: Vispa pulvret med vispgrädden tills det blir ett rosa fluff. Fyll sedan upp ett glas med mjölk och is och toppa med det rosa skummet. Rör runt i glaset och drick med sugrör!

Foto: ET Tisomboon/Shutterstock.com


Med över en miljard användare har appen TikTok tagit över världen med storm och den blir allt mer populärare för varje dag. Här är allt du behöver veta om personerna bakom Sveriges mest framgångsrika konton. Se mer i videon nedan. 

Mer:

Banabröd – recept och guide till vårens godaste mellis