Mest läst

Minns du Ginger Spice från Spice Girls? Det här gör hon idag

Geri "Ginger Spice" Halliwell heter Geri Horner idag. Foto: Stella Pictures / ddp / Stella Pictures
Dela på Pinterest
Efter en kortlivad och inte så lyckad solokarriär vände Geri Halliwell, "Ginger Spice" i kultbandet Spice Girls blad. Modette har tagit reda på vad Geri gör idag!

Var du en av alla de tusentals tjejer som febrilt letade efter en flagga på Storbritannien att svepa runt kroppen? Då var du förmodligen ett fan av Ginger Spice – Geri Halliwell, eller Geri Horner som hon heter idag. 

Även kallad "Sexy Spice" blev Geri en stor modeikon när det begav sig. Buffaloskorna, de ljusa slingorna i det röda håret, pagen och den utmanande urringningen satte våra hjärtan i brand. 

Men vad gör Geri Horner idag, och varför lämnade hon egentligen Spice Girls? Det har Modette tagit reda på!

Posh Spice, Baby Spice, Sporty Spice, Ginger Spice, Scary Spice. Foto: Stella Pictures / ddp

Geri blev först ut – när Spice Girls splittrades

Minns du hur det gick till när Spice Girls splittrades? Då kanske du minns att sista skivan spelades in utan Geri Halliwells närvaro. Interna bråk sas vara den bakomliggande faktorn till att en av de största ikonerna i popgruppen lämnade. 

Spice Girls gjorde ett tappert försök att fortsätta utan den femte "spicen" Geri – albumet "Forever" fick dock svaga recensioner och bandets popularitet dalade plötsligt okontrollerat. Döden var ett faktum, och bandet splittrades tillslut fullt ut. 

Spice Girls. Foto: Stella Pictures / Alamy

Därför lämnade Geri Halliwell Spice Girls: "Jag kastade in handduken"

Men varför stack egentligen Geri "Ginger Spice" Halliwell? 

Det var Geri Halliwells s advokat Julian Turton, som på en gigantisk presskonferens läste upp följande meddelande till fansen, den där ödesdigra dagen 31 maj 1998:

“This is a message to the fans. Sadly, I would like to confirm that I have left the Spice Girls. This is because of differences between us, I am sure the group will continue to be successful and I wish them all the best."

"Det här är ett meddelande till fansen. Tyvärr vill jag bekräfta att jag har lämnat Spice Girls. Det här beror på våra olikheter, men jag är säker på att gruppen kommer fortsätta att lyckas och jag önskar dem all lycka."

I dokumentären "Giving You Everything" (2007) berättar dock Geri att hon redan när låten Viva Forever spelades in, förstod hon att det var den sista gången de skulle uppträda tillsammans. Hon hade redan bestämt sig. 

"Jag kastade in handduken och gav upp" ska hon bland annat ha sagt, skriver The Sun.

Geri Halliwell gick tillbaka till Spice Girls 2007 – men då utan "Posh Spice"

Lagom till att "girl power"-generationen, Spice Girls alla miljontals fans, hade vuxit upp och skaffat sig ett jobb, meddelade Spice Girls att gruppen skulle återförenas på en världsturné 2007. Här ska biljetterna till den första konserten som hölls i London, sålt slut på under en minut. Två år senare försökte sig popgruppen på en till comeback, men Victoria Beckham, "Posh Spice", tackade nej. 

2019 återförenades man ännu en gång, för att turnera i Storbritannien, men då utan Victoria Beckham.

Återföreningen blev dock ingen flopp – tvärtom fick konserterna goda recensioner. 

Vad gör Geri "Ginger Spice" Halliwell idag?

Geri är idag 49 år och har en solokarriär bakom sig. Hon har också skrivit böcker och medverkat som domare i olika brittiska motsvarigheter till Talang och Idol. Geri är med andra ord knappast någon som tagit det lugnt senaste åren. 2020 släppte hon till och med en egen YouTube-satsning där hon både stod för manus, regi och stod som producent: "Rainbow Woman". Här får man hänga med Geri Horner som mamma, artist och hennes tankar kring livet. 

Har två barn sedan tidigare äktenskap

Geri har två barn sedan tidigare förhållanden: Bluebell Madonna Halliwell och Montague George Hector Horner.

Geri och dottern Bluebell. Foto: Stella Pictures / Splash News

Mer:
Det här gör Fran Drescher – "The Nanny" – idag