Mest läst

Så hittar du nya vänner i vuxen ålder

Så hittar du vänner i vuxen ålder, här är tipsen!. Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Har du flyttat till en ny stad och vill hitta vänner? Vi kan hålla med dig om att det inte är det lättaste. Men här är våra bästa knep.

Tacka ja till allt

Vill dina kollegor ta en AW? Vill du helst av allt tacka nej, gå hem och lägga dig i sängen? Det är då, om någon gång, som du utan tvekan ska tacka ja. Genom att tacka ja till saker du blir bjuden på så har du möjligheten att lära känna nya människor. Därför borde du inte ta dem chanserna för givet!

Att hitta nya vänner som vuxen är inte det lättaste. Bildkälla: Unsplash

Skaffa dig en hobby

Börja på yoga, träna på ett gym, ta en kurs i dans eller varför inte utvidga dina kunskaper och börja på en kvällskurs? Det finns massvis med sätt att lära känna nya människor på. Så tveka inte på att ta kontakt med folk genom dessa sätt.

Var social på sociala medier

Likea, kommentera och svara på människors stories på Instagram, Facebook eller Twitter. Om du hittar någon som du tycker verkar vara schysst och påminner om dig själv så bör du inte tveka på att höra av dig. Det värsta som kan hända är att hen inte är intresserad, och hur illa är det i långa loppet? Och om vi ska vara ärliga tror vi inte att någon skulle skriva att dem inte vill vara vänner.

Var social på sociala medier och aktiv på appar. Bildkälla: Unsplash

Ladda ner appar

Visste du att det finns appar som går ut på att du ska hitta nya vänner? Appen "GoFrendly" är en app som riktar sig till tjejer som vill hitta nya tjejkompisar eller bara fylla på. "GoFrendly" matchar dig med tjejer som befinner sig i närheten av dig och därefter kan du enkelt bestämma vilken ålder och inom vilken distans-spann dina nya vänner ska vara i. 

"Panion" är en annan app som ska hjälpa dig att hitta nya kompisar, appen fungerar i stort sett som Tinder, men istället för att hitta kärleken så ska du hitta kompisen. Dina matchningar baseras på att ni ska ha gemensamma intressen och att ni ska befinna er i närheten av varandra. 

Gå ut!

Vi alla har nog lärt känna någon i antingen kön till själva nattklubben eller toaletten. Och om inte, så är det ett väldigt bra sätt att få nya vänner på. Byt nummer, Instagram eller Snapchat med varandra och hör av dig dagen efter. Tänk att det fungerar på samma sätt som ett ragg, bara det att ni är vänner.

Du kan lära känna nya tjejkompisar på krogen. Bildkälla: Unsplash

Facebook-grupper

Även Facebook-grupper är ett utmärkt sätt att lära känna nya människor på. Skriv ett inlägg i någon grupp och fråga om någon vill ses över en kaffe, promenad eller glas vin. Det behöver inte vara så avancerat utan det räcker med det lilla. 

Vill du ha ytterligare några tips på hur du skaffar nya vänner? Kika då i videon nedan.

Läs också:

Lovisa Wallin hyllas efter magbilden en vecka efter kejsarsnittet

Här är sakerna du borde säga till dig själv när du tvivlar