Mest läst

Ellinor, 24, friade till pojkvännen: "Varför ska jag gå och vänta?"

Ellinor tog sig mod och friade till sin pojkvän i Paris. Foto: Ellinor Molin & Pexels
Dela på Pinterest
"Varför ska jag gå och vänta på att han friar när jag vet vad jag vill?". Det var en fråga som 24-åriga Ellinor ställde sig. Nu berättar hon om frieriet i kärlekens stad och ger sina bästa tips för att våga fråga.

Ellinor Molin träffade sin pojkvän Eddie för över nio år sedan när de bara var 14 år gamla. Sedan dess har de  varit oskiljaktiga. Ja, nästan i alla fall. De båda har haft sina "up's and down's" och gått skilda vägar, men det har inte dröjt mer än några månader innan de har blivit tillsammans igen.

– 2017 hade vi en rejäl separation och vi trodde nog båda två att det var slutet. Även om våra föräldrar inte höll med om det. De visste ju att det var vi liksom, berättar Ellinor till Modette.

Friade i Eiffeltornet

På en weekendresa i Paris tog Ellinor tillfället i akt. Eddie var "the one" och hon ville fria. Varför skulle hon vänta? 

– Vi hade bokat trerätters middag i Eiffeltornet och precis innan vi skulle äta efterrätten så sa jag att jag hade en present till honom och tog fram asken som ringen låg i, berättar hon.

När Eddie hade fått paketet tog hon en bild för att förväntan skulle byggas upp ännu mer. 

– När han öppnade asken så frågade jag bara rakt ut om han vill gifta sig med mig! 

Och du kanske kan gissa svaret? Han sa ja! 

Så vågar du fria 

Att fria som tjej var inga konstigheter för Ellinor. Till Modette berättar hon att hon nästan bara har fått positiva reaktioner. Några av hennes nära vänner har dock frågat varför hon friade, och inte han. Till dem har hon bara ett svar.

– Varför ska jag gå och vänta på att han friar när jag vet vad jag vill och vill visa det för honom? Jag kunde nästan inte vänta, så spännande var det!

I kärlekens stad sa de JA till varandra! Foto: Ellinor Molin & Unsplash

Går du också i tankarna om att fria, men inte riktigt vet hur du ska göra? Här är Ellinors tips för tjejer som vill fria. 

Det finns inga regler för hur ett frieri ska se ut, gör det på ditt sätt. 

– Övertänk inte. Man behöver inte göra en sådan stor grej av det om man inte vill!

– Köp en ring som du endast friar med, som inte alls behöver kosta så mycket. Sedan kan ni tillsammans gå och välja ringar (om han säger ja såklart!) Fördelen med det är också att du får välja din ring!


Det är flera kändisar som ska gifta sig i år. Penny Parnevik är en av dem som nyligen förlovade sig med pojkvännen Douglas Murray. Har du hängt med i svängarna? Kika i videon nedan där vi listar alla som har sagt "JA" till varandra i kändisvärlden. 


Mer:

Dumpad innan Alla hjärtans dag? Så kommer du över ditt ex

Här är bröllopstrenderna 2019

Mer kär är någonsin – så håller du relationen vid liv