Mest läst

Så håller du ditt blekta hår ljust – utan att färga om det

Så håller du ditt hår ljust. Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Om du har blekt håret så vet du att man gärna bleker det regelbundet för att hålla håret sådär ljust och glansigt. Men inte nog med att det sliter på håret, det är också dyrt. Så här kommer några tips på hur du håller ditt hår ljust, utan att bleka.

1. När du väl färgar det – välj rätt färg

Om du vill hålla ditt hår väldigt ljust utan gula nyanser så är en askig ton rätt väg att gå. Rådfråga din frisör och ta gärna en ljusare ton är du tänkt från början, då du förmodligen kommer vilja färga det ljusare igen när du vant dig vid nya färgen.

2. Gör en svag ombre om du kan

Ett smack hack är att inte färga hela vägen upp till hårbotten och försöka kamma ut blekningen till en slags ombre. Då kommer din utväxt inte synas lika starkt när håret växer ut, och du slipper färga det så ofta.

Bildkälla: Unsplash

3. Föna håret 

Genom att föna håret efter en tvätt så upplevs håret ljusare, detta för att det får mer volym och inte ligger lika platt. Testa en gång så kommer du märka skillnad! 

4. Använd silverschampo

Silverschampo är som en lättare toning som tar bort gula och varma nyanser. Använd det regelbundet och återuppleva ditt ljusa hår så fort det känns lite dassigt. Ett tips är att använda både silverschampo och inpackningar. Här kan ni läsa vilket som är bäst.

Bildkälla: Unsplash

Mer:

Jag gick från brunett till blondin utan frisör – så gjorde jag

Gilla Modette på Facebook!