Jon Olsson bilar
Jon Olsson är känd för att lägga miljonbelopp på bilar - Foto: DTMobility/Skärmavbild/Instagram/jonolsson1

Här är Jon Olssons sjuka bilsamling – värd tiotals miljoner

Skidåkaren Jon Olsson är en stor bilfantast, och känd för att visa upp sina lyxbilar på sociala medier. Här är några bilar ur hans samling.


Jon Olsson har en framgångsrik karriär bakom sig, med en förstaplats i junior-SM i slalom och ett antal X-Games-medaljer i bagaget.

På senare år har han blivit känd för att vlogga om sin flärdfulla livsstil, som till stor del kretsar kring bilar.

Genom åren har han haft en rad lyxbilar från bland annat Rolls-Royce, Lamborghini och Audi, ofta modifierade med spektakulär styling, trimmade motorer och takboxar.

Här är de lyxbilar han har idag.

Allt om Jon Olsson: Förmögenhet, flickvän och exfrun Janni

Rolls-Royce Phantom EWB Mansory

I maj 2022 visade Jon med buller och bång upp sin nya Rolls-Royce Phantom EWB, som fått omfattande uppgraderingar av trimfirman Mansory.

Bilen påstås vara “världens svartaste Rolls-Royce”, genom att alla detaljer som är kromade på standardbilen har lackats svarta. Bilen har även begåvats med ett mattsvart fält över motorhuven, taket och bakluckan.

Enligt Olsson är modifikationerna diskreta, och därför passande på en Rolls-Royce.

Vad bilen inklusive modifikationerna kostade är inte helt lätt att ta reda på. Det är dock långt ifrån svårt att få upp en Phantom EWB i över 9 miljoner kronor från fabriken, och efter det lär även Mansory ha velat ha några miljoner för sina tjänster.

Huruvida Jon i dagsläget äger bilen är svårt att avgöra, då den sedan starten har varit registrerad i Frankrike. Den är i dagsläget till salu, och ligger utannonserad hos bilhandlaren Select Cars Syd AB i Skåne för 5 999 000 kronor. Snacka om värdeminskning.

Haalands galna köp: Vrålåk för över 30 miljoner

McLaren 720S Novitec

En annan bil som under den senaste tiden har figurerat mycket på Jon Olssons sociala medier är en McLaren 720S, trimmad av tyska Novitec.

Bilen är av 2018 års modell, och har bland annat utrustats med ett aggressivt kjolpaket i kolfiber och trimmats till hela 900 hästkrafter.

Trots att Jon har uppgett på sociala medier att bilen är hans har den emellertid aldrig varit registrerad i hans namn.

Sedan den 5 oktober 2023, tre dagar innan han första gången lade upp en bild av bilen, har den varit registrerad på Select Cars Syd som också har hans Rolls-Royce utannonserad.

Innan den registrerades på Select Cars Syd låg den ute på Blocket för 3 095 000 kronor enligt Car.info.

Bilarna med bäst chans att spräcka 500 km/h-barriären

Audi RS6

Audi RS6 är en av de modeller som har blivit mest förknippade med Jon Olsson, och genom åren har han haft flera exemplar av modellen med olika grader av extrema modifikationer.

Jons kanske mest extrema Audi RS6 hade en breddad kaross och var trimmad till över 1 000 hästkrafter. Tyvärr blev skidåkaren bestulen på bilen, som sedan eldades upp av tjuvarna.

I dagsläget äger Jon en Audi RS6 från 2021 som är trimmad till 800 hästkrafter, och är utrustad med ett kjolpaket och en mattsvart foliering. Nyligen begåvades bilen även med fälgar som ska efterlikna de på en Formel 1-bil.

RS6:an är den enda bilen som i dagsläget står registrerad i Jons namn i Sverige. En begagnad Audi RS6 från 2021 går beroende på miltal loss på drygt en miljon kronor.

Fartfylld förmån: Hämtas av nya värsting-Porschen vid planet

Bil