Jon Olsson är tillsammans med norska Annette Haga.
Jon Olsson är tillsammans med norska Annette Haga. - Foto: Skärmavbild/Instagram/jonolsson1 och Stella Pictures

Allt om Jon Olsson: Förmögenhet, flickvän och exfrun Janni

Jon Olsson har gått från professionell skidåkare till influencer och entreprenör. Men vad vet du egentligen om Morasonen? Nyheter24 reder ut några av de vanligaste frågorna som svenskarna googlar om Olsson.


Jon Olsson ålder – hur gammal är han?

Jon Olsson föddes den 17 augusti 1982, vilket innebär att han fyller 42 år under sommaren 2024.

Jon Olsson familj – växte han upp i Mora?

Jon Olsson, som är son till den tidigare polisen Anders Olsson och Monika Olsson, växte upp i Mora i Dalarna. Och det lyxliv han i dag visar upp i sociala medier var det inte tal om under uppväxten.

– Vi hade inte mycket pengar och levde lågbudgetliv. Det var begagnat under hela hans uppväxt, har pappa Anders berättat för Expressen tidigare.

Är Jon Olsson bror till Hans Olsson?

Ja, Jon Olsson är storebror till den tidigare alpina skidåkaren Hans Olsson, född 1984. Innan Hans Olsson avslutade sin karriär på grund av en skada år 2015 hann han ett OS, tre världsmästerskap och 155 starter i världscupen, enligt Expressen

I dag lever Hans Olsson tillsammans med den tidigare skidstjärnan Maria Pietilä Holmner. Paret har ett barn ihop: dottern Freja

Jon Olsson till sjukhus med ambulans: "Så in h*lvete ont"

När började Jon Olsson åka skidor?

Enligt SvD började Jon Olsson åka skidor redan som ettåring. 

Vad vann Jon Olsson under karriären?

Redan 1999 vann Jon Olsson junior-SM i slalom, men efter detta valde han i stället att rikta in sig på friåkning där han, under karriären, bland annat tog flera medaljer i X-Games, enligt SVT

Hur träffade Jon Olsson Janni Delér?

Jon Olsson träffade influencern Janni Delér år 2012. 

"Jag gick på en middag där jag hamnade bredvid Jon, något som jag fick höra senare att han hade planerat… Vi satt och pratade lite men jag tyckte han var lite tråkig som skulle på en plåtning tidigt dagen efter, så jag festade vidare och brydde mig inte så mycket om honom. Det var första gången vi träffades, jag tyckte han var intressant men tydligen inte tillräckligt just då haha!", har Delér skrivit på sin blogg om deras första möte.

Följarnas ilska efter Jon Olsson och Janni Delérs flytt: ”Så fejkat”

När skilde sig Jon Olsson och Janni Delér?

Jon Olsson och Janni Delér gifte sig i Marbella år 2018, men äktenskapet tog slut i augusti 2022.

"Vi hade 11 fantastiska år ihop. Mycket äventyr, massor av kärlek, massa lyckliga och tuffa tider, och vi har skapat två fantastiska barn som vi bägge älskar mer än livet. Vi kommer alltid att älska varandra – bara på ett annat sätt", skrev de bland annat i ett gemensamt inlägg på Instagram då.

Jon Olsson och Janni Olsson Delér skiljer sig: "Jättetufft"

Har Jon Olsson barn med Janni Delér?

Ja, tillsammans med exfrun Janni Delér har Jon Olsson två barn: sonen Leon och dottern Leia

Har Jon Olsson flickvän?

Ja, Jon Olsson är sedan en tid tillbaka i en relation med Annette Haga, som synts på den tidigare skidåkarens Instagram vid flera tillfällen. 

Jon Olssons nya kärleksbild delar följarna i två läger: "I chock…"

Vem är Jon Olssons flickvän Annette Haga?

Jon Olssons flickvän Annette Haga är en norsk influencer född 1990. Hon har två barn, sönerna Matheo och Sander, från ett tidigare äktenskap, men skilde sig år 2020. 

Vad har Jon Olsson för båt?

Genom åren har Jon Olsson haft flera båtar i sin ägo, men den allra senaste är en kolfiberhybrid: “RIB 52R HYBRID by Bernico”. Enligt Dagens PS kom båten upp i 104,2 knop under provkörningarna, vilket gjorde den till en av världens snabbaste ribbåtar.

I maj 2023 la den forna skidåkaren ut båten till försäljning – för cirka 31 miljoner kronor. 

Var bor Jon Olsson i dag?

Jon Olsson, som bott i Monaco och Marbella samt på Cypern, är numera bosatt i Sverige. Mer specifikt huserar Olsson i Nacka, i ett hus som han la vantarna på tillsammans med Janni Delér. 

Jon Olsson och Janni Delér köper lyx-ställe i Sverige för 39 miljoner kronor

Jon Olsson förmögenhet – vad är hans net worth?

Många är nyfikna på hur mycket pengar Jon Olsson, som oblygt delar med sig av bilder på superbilar och lyxiga resor, har. Men hur stor hans förmögenhet är, det är något oklart. Olsson är aktiv i tre bolag, varav två registrerades 2023 och ett 2022. Hittills finns inga offentliga bokslut.

Om sina pengar har Olsson däremot sagt att han gärna lägger dem på olika bostadsprojekt. 

– Genom att investera så mycket i de här fastigheterna ser jag till att jag inte har råd att slösa pengar på en massa idiotiska saker. För det skulle jag garanterat göra annars. Jag är ingen som lägger pengar på hög direkt, har han uppgett i en intervju med Café.

Har Jon Olsson Instagram?

På Instagram heter Jon Olsson @jonolsson1.

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!