Stockholm

Nano Omar

Nano Omar föddes den 16 december 1986 i stockholmsförorten Tumba. I dag är han en svensk artist som främst gjorde sig känd efter sitt deltagande i Melodifestivalen 2017. Då uppträdde han med låten "Hold on" och hamnade på en andra plats. 


Redan två år innan sin medverkan i Melodifestivalen släppte han sin första singel "Lion". 


Drömmen om en musikkarriär började däremot långt tidigare. När Nano var 12 år flyttade han till ett fosterhem på Gotland. Vid ett tillfälle kom hans mamma dit för att besöka honom och det var då Nano fann sin kärlek för musiken igen. Mamman hade nämligen med sig synth till sin son. 


Nano har dömts till fängelse två gånger. Första gången var han 18 år och andra gången när han var 21. I samband med det andra fängelsestraffet fick han veta att hans tjej var gravid. Då bestämde sig Nano för att ta tag i sitt liv och satsa på musikkarriären. 


I dag bor han med sin sambo och sina fyra barn. 


Vid en minnesmanifestation efter terrordådet på Drottninggatan i Stockholm sjöng Nano sin låt "Hold on". 


Våren 2019 är Nano tillbaka i Melodifestivalen för andra gången. Då tävlar han med bidraget "Chasing Rivers" som är skriven av Lise Cabble, Linnea Deb, Joy Deb, Thomas G:son och Nano Omar.


Med bidraget "Chasing rivers" tog sig Nano till Andra chansen. Där duellerade hon mot Vlad Reiser. Nano vann duellen och tog sig med sen vinsten vidare till final, där hon startar som bidrag nummer sju.


Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.