Stockholm

Neymar

Den 5 februari 1992 föddes fotbollspelaren Neymar Da Silva Santos Junior , eller mer känd som bara Neymar. Redan vid 17-årsåldern gjorde han sin debut för laget Santos. 


2011 fick han Fifa Puskas Award, priset som går till spelaren som har gjort det vackraste målet under det gångna året. Två år senare var det FC Barcelona som vann dragkampen om honom och han har redan hunnit att vinna ligan två gånger och en Champions League titel med det spanska laget. 


Han var med i det brasilianska landslaget som spelade hemma-VM 2014. Dock tog hans resa slut i kvartsfinalen mot Colombia efter att ha dragit på sig en skada. Han var inte med i semifinalen mot Tyskland som slutade med den historiska förlusten 7-1. Två år senare fick Brasilien lite revansch och även Neymar, då i hemma-OS. Efter straffsparksläggning i finalen, mot just Tyskland, stod de som vinnare och Neymar blev hjälte som slog in den avgörande straffen.   

Under sommaren 2017 lämnade han Barcelona för Paris St Germain i en affär på ungefär 2 miljarder kronor. Han blev då den dyraste spelaren genom tiderna. Visa resten ↓

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.