Då är det bäst att köpa julklappar – för att slippa trängas

- 17/12/2016, 12:01 -
1 av 4

2 av 4

Michael Sohn

3 av 4

Scanpix Sweden / HENRIK MONTGOMERY / TT

4 av 4

SCANPIX SWEDEN AB / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX

Det finns vissa tider som är riktigt dåliga att vara ute på om du inte vill stressa bland massa andra. Sen finns det vissa tider som är perfekta.

Varje jul står du där. Mitt i julstressen och undrar hur det kunde bli så här igen. "Varför köpte jag inte julmaten tidigare?" och "varför beställde jag inte den jäkla presenten på nätet?".

Ja, det kan vi tyvärr inte svara på eller hjälpa dig med. Det vi däremot kan göra är att tipsa dig om vilka tider du borde vara ute och handla på nu när du ändå är sent ute. Kortföretaget Eurocard har nämligen, med hjälp av inköpsstatistik på 100 000 privata kortinnehavare kunnat ta fram vilka tider som är bäst att handla på under julens sista fem dagar.

Och alla vill väl stressa mindre och ha mer tid till annat? Om du tjänar en timma kan du nästan se en hel julfilm. Eller så lägger du tiden på att umgås med din partner som du kan mysa med i en hel timma då.

Gå inte ut under lunchtid

Du kanske tänker att lunchtid är en bra tid att traska ut och handla på. Då hade du riktigt fel. Statistiken visar att vid 12-tiden så är det som mest folk ute. Redan vid 9-tiden börjar folk ta sig mot butikerna därför är den gyllene tiden klockan 8 om butiken är öppen redan då. Om du är ute tidigt har du alltså en hel timma i lugn och ro där du kan njuta av julen.

Om du är sugen på lite alkohol dagarna innan jul ska du sikta in dig på att kila till systembolaget efter 17. Och om du har glömt att köpa en present till ditt barn så är det innan 10 och efter 19 som gäller. Då är det betydligt mindre folk i butikerna enligt Eurocard.

Om du är stressad under juletiderna borde du också uppskatta det här klippet som visar hur du slår in tre paket på en minut.

Är du ute i julstressen?