Stockholm

TV4 vägrar svara på varför de har med fängelsedömd profil

En fängelsedömd TV4-profil medverkar i ett stort program
En fängelsedömd TV4-profil medverkar i ett stort program. Foto: Fredrik Sandberg/TT/Polisen

TV4 har med en fängelsedömd deltagare i ett av sina största underhållningsprogram, men vägrar ge en förklaring till varför.


Läs mer

I fredags kunde Nyheter24 avslöja att en manliga deltagare i ett av TV4 största underhållningsprogram dömdes för narkotikabrott i vintras.

Detta efter att han blivit påkommen med att ha transporterat 1,5 kilo cannabis mellan Stockholm och en större svensk stad i december 2020.

Enligt förundersökningsprotokollet framgår det att en polispatrull gjort en nattlig rutinkontroll på ett SJ-nattåg och noterat en skarp lukt av cannabis utanför en av kupéerna. De två poliserna beslutade om att göra en husrannsakan i kupén, i vilken man fann tv-profilen och en svart dykarväska som luktade starkt av marijuana.

Foto: Polisen
Foto: Polisen
Foto: Polisen

Greps med ett och ett halvt kilo cannabis

Mannen, som är i 40-års åldern, greps på platsen och frihetsberövades. I väskan som beslagtogs på tåget kunde polisen lokalisera fem genomskinliga plastpåsar innehållande totalt 1 503 gram cannabis. 

Han har under hela rättsprocessen vidhållit att han transporterat narkotikan åt en, eller flera personer han inte uppgett vid namn.

Den 16 november 2021 dömdes han till åtta månaders fängelse.

Mannen var dömd för brott sedan tidigare. Här kan du läsa mer om avslöjandet.

Mannen medverkar i TV4-program - vägrar kommentera

Under våren 2022 medverkar mannen i ett av TV4:s största underhållningsprogram.

Datum för polisförhör, inkommen stämningsansökan och förundersökning ligger i nära anslutning till inspelningens början.

Nyheter24 har vid upprepade tillfällen försökt komma i kontakt med TV4-produktionen i fråga sedan i fredags, utan att få svar. 

Under måndagen väljer TV4 återigen att inte kommentera händelsen när Nyheter24 kontaktar dem.

Senaste nytt

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.