Bianca Ingrosso
Pernilla Wahlgren och Bianca tog en liten lunch på Grand Hotel. - Foto: discovery+

Pernilla Wahlgren bryter tystnaden om CAIA:s julkalender: "Vi tycker olika"

Det var i vintras som Bianca Ingrosso tillsammans med företaget Caia Cosmetics mötte en hatstorm från fansen efter släppet av deras julkalender. I Wahlgrens värld konfronterar hon nu mamma Pernilla om varför hon inte var med involverad.


Det var vintern 2021 som Bianca Ingrosso, 27, och hennes sminkföretag Caia Cosmetics lanserade sin julkalender innehållandes 24 olika produkter. Bianca uttryckte på sina sociala medier att hon var mycket nöjd med sin kalender och att kunderna minsann kunde ha höga förväntningar på vad som skulle komma hem till stugorna. 

Men när reaktionerna kom var det inte direkt glada miner...

Messiah Hallberg kritiserar Bianca Ingrosso. Bildkälla: PRESSBILD

En av de första att reagera på kalendern var ingen mindre än komikern Messiah Hallberg, vilket han tydligt uttryckte i sin podd. 

– Julen kom tidigt i år, för nu lanseras Bianca Ingrossos julkalender, sa han i "The Daily Messiah" som han gör varje dag tillsammans med Klara Doktorow och John Willander Lambrell.

– Min dotter önskar sig nämligen denna. Man kan köpa den för det nätta priset av 1795 kronor. Det är intressant kan man tycka, smaklöst kan man hävda också, den här kalendern som riktar sig till barn eller möjligtvis unga ensamstående mödrar under 19 i utkanten av Stockholm att de ska punga upp nästan 2 000 kronor för Biancas sminkprodukter, fortsatte han.

Julkalendern från CAIA. Bildkälla: caiacosmetics.se

– Men man kan ju då glädja sig av att värdet av kalendern ska ju då vara omkring 3000 kronor. Den här podden är ju gratis att lyssna på men värdet är ju 8500 kronor så det är ju fantastiskt. 

Företaget KO-anmäldes sedan upprepade gånger av kunder som ansåg att företaget sysslade med vilseledande marknadsföring.

Bianca Ingrosso. Bildkälla: Stella Pictures

– Först och främst vill jag bara säga hur otroligt tråkigt det är och hur ledsen jag blir att så många tror att jag på riktigt skulle ha medvetet lurat er, sa Bianca i en av sina Youtubevideos. Men de kritiska kommentarerna fortsatte att hagla. 

Pernilla Wahlgren kommenterar händelsen

Hittills har inte någon i Biancas familj valt att lägga sig i det hela – tills nu. Det är i senaste avsnittet av Wahlgrens värld som Bianca äter lunch med Pernilla Wahlgren då mor och dotter plötsligt kommer in på samtalsämnet: julkalendern. 

– Jag har blivit anmäld för falsk marknadsföring. Jag har blivit anmäld för att ha lurat folk på pengar. Men det handlar ju om vad folk förväntar sig, säger Bianca. 

– Folk vill verkligen bara se mig falla. 

Pernilla avbryter då med några tröstande ord. 

Pernilla och Bianca tog en lunch på Grand. Bildkälla: discovery+

– Det är orimligt då kalendern är jättefin. Bara påsarna ni gjorde och skickade med var ju jättefina och kostar massor att ta fram. Du blir ju ledsen när folk säger att du tar fram det här för att tjäna pengar för det är ju det sista du bryr dig om, säger Pernilla. 

– Det tog tid innan jag förstod vad som hade hänt. Jag tycker inte att du skulle ta det personligt bara, utan det är ju CAIA som företag som skulle ta på sig det hela, tillägger hon. 

"Vid drev så ska man..." Bildkälla: discovery+

Bianca berättar då att hon tyckte det kändes som att Pernilla tog avstånd från det hela för att hon inte ville vara en del av julkalender-gate. 

– Det kändes som att du helst inte ville ha med det hela att göra, sa Bianca besviket. 

– När det är ett sånt drev tycker jag att det är bättre att backa än att hälla bensin på elden. Men jag är ledsen för att det kändes som att jag inte fanns där, svarade Pernilla. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!