Robinson 2022
Lag Syd drabbades av ett dramatiskt covid-utbrott. Nu avslöjar Hanna hemliga detaljerna om karantänen. - Foto: TV4/Robinson

Sanningen om kamerorna i Robinson – detaljen som tittarna inte fick se

Skrällen att ett flertal Robinson-deltagare testade positivt för covid-19 chockade både de tävlande och tittarna. Nu avslöjar Hanna Bergwall, som sattes i karantän på ön till följd av corona-kaoset, det hemliga systemet kring kamerorna...


Robinson 2022 är i full gång och har bjudit tittarna på många överraskningar. 

Hemma i tv-soffan har vi fått bevittna salmonellautbrott, plötsliga lagbyten och diskussioner om utfrysning. Men det tog inte slut där. Väl hemma i Sverige har deltagarna delat med sig om smaskiga bakom kulisserna-avslöjanden om bland annat onanin på ön, och om nakenheten som präglade årets säsong

Corona-utbrottet i Robinson 2022

Men en av de allra största skrällarna i årets upplaga av Robinson var när Isabella Resmark, Christina Nordback och Per Grape testade positivt för covid-19. Kort därefter blev även Sandra Cucarano och Jabril Smith Robinson, smittade. Det lämnade Filip Johansson och Hanna Bergwall kvar ensamma i Lag Syd. 

Christina Nordback, Per Grape och Isabella Resmark var först med att testa positivt. Foto: TV4/Robinson

Robinson-deltagarna brukar generellt utsättas för stora utmaningar i form av minimalt med mat, krävande tävlingar och iskalla nätter på hårt underlag. Men det ödesdigra corona-utbrottet var något helt nytt och en prövning som ingen deltagare i programmets historia har genomgått. 

Robinson-deltagarna Filip och Hanna sattes i karantän

Deltagarna Filip Johansson och Hanna Bergwall, som de enda två kvarstående tävlande för laget, sattes därefter i karantän på Robinson-stranden i Dominikanska republiken. 

Filip Johansson och Hanna Bergwall sattes i karantän. Foto: TV4/Robinson

Denna unika situation öppnar givetvis upp för många frågetecken. Hur spelar man in ett tv-program såsom Robinson, samtidigt som två deltagare måste hållas isolerade? Det visar sig nämligen kräva en hel del annorlunda logistik – något som vi tittare inte fått se.

Robinson-Hanna om karantänen på ön: "Livslusten sögs ur"

Hanna Bergwall ger tittarna en inblick i den historiska karantänen på sin Instagram-story. Hon börjar med att berätta om hur påfrestande situationen faktiskt var. 

– Det blir väldigt väldigt långtråkigt. Jag ser i mitt ansikte hur min livslust har sugits ur. När man inte träffar någon annan än en person, det händer något med en, när man inte har någon stimulans utifrån. Jag kände hur min psykiska hälsa gick skarpt brant nedför på bara några dagar, förklarar Robinson-deltagaren.

Filip Johansson och Hanna Bergwall fortsatte filma under sin isolering. Foto: TV4/Robinson

Avslöjandet om kamerorna i Robinson-karantänen

Robinson-Filip och Robinson-Hanna har själva fortsatt dokumentera under hela karantänen, och tittarna har fått följa med dem under den påfrestande tiden. 

Hur de har fortsatt kunna filma under hela karantänen är en detalj som hittills har undanhållits från Robinson-tittarna. Hur gick det egentligen till, när de behövde vara hela isolerade från andra människor? 

– Så som det funkade i karantänen var att produktionen kom dit en gång per dag och bytte ut våra batterier på kamerorna, och då la de dem på en stock så att de höll avstånd till oss. Och så fick vi lägga våra batterier på den stocken och så bytte de batterierna. Och så fick vi nya simkort också varje dag, säger Hanna på sin Instagram. 

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!