Valter Skarsgård
Valter Skarsgård - Foto: Ali Lorestani/TT, Claudio Bresciani/TT

Förmögenheten, syskonen och filmerna - här är allt vi vet om Valter Skarsgård

Valter Skarsgård är en av de som gått i sin fars fortspår – som skådespelare. Han är bara 26 år men började sin karriär redan som sextonåring. I kvällens Benjamin's är han en av gästerna. Här har Nyheter24 listat det du vill veta om Valter Skarsgård!


Valter Odd Skarsgård, 26 år, är en svensk skådespelare – och en av många i syskonskaran Skarsgård. Under åren har vi kunnat se honom i ett flertalet filmer och serier. Under tisdagskvällens gästar han Benjamin's.

Men vad vet du egentligen om Valter? Nyheter24 har tagit reda på allt ifrån hans längd till vad han tjänar!

Foto: Ali Lorestani/TT

Valter Skarsgårds karriär som skådespelare

När Valter var 16 år fick han sin första huvudroll, och kände att han hade hittat rätt. 

– Jag har alltid varit intresserad av skådespeleri. Jag var med i en film som hette IRL när jag var 16, min första huvudroll. Då kände jag för första gången att jag har en funktion, säger han i Benjamin's. 

Valter har sedan dess varit med i flertalet filmer och serier. Vi har bland annat kunnat se honom i serierna Svartsjön och Zebrarummet och i filmer som Vikings, Funhouse och Lord of Chaos. Han har även fått ta över rollen som Becks barnbarn, i de senaste Beck-filmerna som kom ut 2022. 

Valter Skarsgårds syskon

Valter Skarsgård är son till Hollywoodstjärnan Stellan Skarsgård och läkaren My Skarsgård, men han är inte ensam om det. Han är ett av sju i syskonskaran, där flera av dem gått i sin pappas fotspår. 

Foto: Stella Pictures

Äldst är Alexander Skarsgård, 45, som vi kunnat se i flertalet stora filmer. Gustaf Skarsgård, 41, kom näst på tur och är även han verksam som skådespelare. Därefter kom Sam Skarsgård, 39, som har valt bort skådespelaryrket.

Bill Skarsgård, 31, är ansiktet bakom bland annat clownen IT och det fjärde av syskonen. Efter honom föddes den enda tjejen i syskonskaran, Eija Skarsgård, 30, som hon tagit en annan väg än skådespelaryrket. 

Förutom de fem helsyskonen, har Valter även två halvsyskon på Stellans sida, Ossian Skarsgård, 12, och Kolbjörn Skarsgård, 9.

Har Valter Skarsgård flickvän?

Just nu bor Valter ensam i en lägenhet på Södermalm. Men har han flickvän? Det vet vi inte, men det finns ingenting som tyder på att Valter har något förhållande för tillfället.

Valter Skarsgårds längd

Att familjen Skarsgård syns när de kommer gående, är det ingen tvekan om. Alla i familjen är nämligen i det längsta lagret. Valter själv är hela 1,92 centimeter lång.

Foto: Stella Pictures

Så mycket tjänar Valter Skarsgård

Under inkomståret 2020 hade Valter Skarsgård en fastställd förvärvsinkomst på 544 900 kronor, enligt uppgifter från Skatteverket. Detta innebär att han tjänade drygt 45 900 kronor i månaden. 

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Därför känner du igen Kerstin Linden i nya "Ronja Rövardotter" på Netflix

Sanningen om Victoria Silvstedt och Maurice Debbah – det gör han egentligen

Victoria Silvstedt är den svenska modellen och sedemera börsproffset som trollbundit svenskarna sedan sitt genombrott i början an 1990-talet. Än idag är det många ute i stugorna som är nyfikna på Victoria – här har Nyheter24 sammanställt de vanligaste frågorna svenskarna googlar om Victoria – hennes längd, ålder, ex-man, pojkvän, barn och mycket mer.

Tittarnas anklagelse mot juryn i Sveriges mästerkock 2024: "Blev påhoppad"

1 timme sedan
Sveriges mästerkock 2024 är i full gång och i det senaste avsnittet fick Hugo, 25, lämna tävlingen – något som fått tittarna att reagera.

Fares spel fortsätter att sälja i miljoner

1 timme sedan
Josef Fares "It takes two" fortsätter att sälja i mångmiljontal. Nu har spelet, utvecklat av svenska Hazelight, passerat 16 miljoner sålda exemplar, meddelar bolaget på X i samband med att spelet fyller tre år.

Kritik mot utredning om kulturell samverkan

2 timmar sedan
Hård kritik riktas mot utredningen av kultursamverkansmodellen – och Kulturrådet avstyrker samtliga förslag.

Rikard Wolffs artistliv blir konsertmonolog

2 timmar sedan
En ny föreställning hyllar Rikard Wolffs kulturgärning. "La vie en Wolff" får premiär på Kulturhuset stadsteatern i Stockholm 8 maj, i regi av Olof Hanson. Den tar avstamp i Wolffs egen prosa och hans musikaliska verk.