Lördag 25 Jun
Stockholm

Därför vägrar Carolina Gynning vaccinera sig

Carolina Gynning vägrar vaccin.
Carolina Gynning vägrar vaccin. Foto: Instagram, Unsplash

Trots att Carolina Gynning varit sjuk i covid-19 tre gånger, vägrar hon vaccinera sig. Det berättar hon i senaste avsnittet av "Fördomspodden".

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Enligt Folkhälsomyndigheten är det fortfarande rekommenderat att vaccinera sig, oavsett om man har varit sjuk i covid-19 eller inte, för att skydda både sig själv och andra i riskgrupper och därmed inte sprida smittan vidare.

Och trots att Folkhälsomyndigheten understryker att det främst är ovaccinerade som blir svårt sjuka och dör i covid-19, vägrar influencern Carolina Gynning vaccinera sig.

Carolina Gynning har inte vaccinerat sig mot covid-19

I senaste avsnittet av "Fördomspodden" med Emil Persson får hon svara på fördomen om att hon inte har tagit den tredje dosen av vaccinet.

– Absolut true, very true. Tredje sprutan? Jag tar inga sprutor över huvud taget, svarar Carolina Gynning.

Hon berättar att det handlar om en rädsla för bieffekterna.

– Jag är jätterädd för bieffekter och jag tror att det är värre bieffekter än om jag får covid, vilket jag har haft flera gånger.

Carolina Gynning är vaccinvägrare

På frågan om hon är vaccinvägrare reagerar hon med ett skratt innan hon svarar att det stämmer och att hon inte tror på vaccinet, utan att hon klarar sig tack vare antikropparna.

– Ja, men jag är inte i riskgrupp och jag är inte heller... jag klarar mig för att jag har de här antikropparna, säger hon i avsnittet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.